Osnovana udruga mladih Liburnije @ Matulji

liburnija_udruga_mladih-1…udruga je ”inaugurirana” velikom feštom u matuljskom Hangaru…
…okuplja mlade ljude u dobi od 16 do 30 godina, te radi na rješavanju njihovih problema…

Matulji – Za sve one s viškom vremena i kreativnih ideja, a ”manjkom” godina starosti – pojavila se i zanimljiva inicijativa na liburnijskom području, koja okuplja pedesetak mladih osoba željih da pozitivno utječu na svijet oko sebe.
Udruga djeluje na prostoru jedinca bivše Općine Opatija, a cilj joj je baviti se problemima mladih osoba, starih između 16 i 30 godina, kroz organizaciju slobodnog vremena, rekreativnog sporta, političke kulture, društvenog poduzetništva, ali i općenito poduzetništva među mladima te svim ostalim pitanjima koji se tiču mladih.
liburnija_udruga_mladih-2
– Ideja je da se ne dijele mladi na Opatijce, Lovrance, Matuljce kada se pohađaju iste škole i odlazi na ista mjesta u potrazi za zabavom… Trenutno udruga priprema više projekata kao što su malonogometni turnir Marin Zubčić Zule, edukacija o sigurnosti i prometu na cestama, Liburnijska politička škola, a pošto se sljedeća godina u EU obilježava kao godina solidarnosti pripremamo i zdravstveni projekt u kojem bi studenti medicine mjerili tlak, šećer, i davali medicinske savjete starijim osobama ali i svima kojima je potrebno, kazao je jedan od osnivača udruge, Danko Žitinić.
Udruga je počela sa radom prije mjesec dana i to sastankom i druženjem u Kulturnom domu Hangar u Matuljima gdje je bilo pedesetak ljudi te se tako broj članova udruge povećao na 56, a slična druženja članova udruge planiraju se održavati svaki mjesec.
– Potrebno je istaknuti da članom udruge može postati svatko, ali u upravnim tijelima može biti samo mlada osoba od 16 do 30, a članarina iznosi 60 kuna godišnje, zaključio je Žitinić.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!