Osnovana Ženska inicijativa HNS-a s ciljem poboljšanja položaja žena u društvu @ Matulji

hns_matulji_2014_zenska_inicijativa

Izjednačavanje šansi muškaraca i žena u obrazovanju, zapošljavanju, te zauzimanje za ravnopravne odnose na tržištu rada ono je za što se zauzimamo. Naglasak nam je na prevenciji nasilja u obitelji, ostvarivanju osnovnih ženskih prava i još boljoj zaštiti od strane države, kazala je predsjednica Nataša Milković.

Matulji – Sa ciljem poboljšanja položaja žena u društvu osnovana je Ženska inicijativa HNS-a Matulji za čiju je predsjednicu izabrana Nataša Milković. Novoizabrana predsjednica naglasila je kako će se radionicama, predavanjima te osluškivanjem potreba žena raditi na ostvarivanju ciljeva.

– Izjednačavanje šansi muškaraca i žena u obrazovanju, zapošljavanju, te zauzimanje za ravnopravne odnose na tržištu rada ono je za što se zauzimamo. Naglasak nam je na prevenciji nasilja u obitelji, ostvarivanju osnovnih ženskih prava i još boljoj zaštiti od strane države. Kroz niz radionica te predavanja dati ćemo doprinos očuvanju ženskog zdravlja. Majčinstvo je sastavni dio života žene te smo osmislili stručna predavanja na temu dječjeg zdravlja, kazala je Milković, istaknuvši kako je povodom skorašnjeg obilježavanja 8. ožujka – Međunarodnog dana žena planirano druženje s građanima.

Predsjednik HNS-a Matulji, Marin Klanac pozdravio je osnivanje ženske inicijative, posebno jer se radi o skupini mladih, visoko obrazovanih članica HNS-a.

Drago mi je da će ovaj interesni odbor od sada djelovati u sklopu matuljske podružnice te se nadam da će se i ostale pripadnice nježnijeg spola odvažiti na političku participaciju u cilju izgradnje pravednijeg i boljeg društva u kojem će svi imati jednake prilike za uspjeh, poručio je Klanac.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!