Osnovano trgovačko društvo "Žičara Učka"

ucka_tabela_smOpatija – Jučer, u 17 i 30 sati, u hotelu Milenij počela je osnivačka skupština trgovačkog društva “Žičara Učka d.o.o.” na kojoj sudjeluje 206 udjelničara ovog ”poduzeća” u nastajanju, čiji je cilj izgradnja žičare od Medveje do vrha Učke – Vojaka.
Novom društvu nakon toga predstoji registracija na Trgovačkom sudu, a od početka travnja i useljenje u sjedište u opatijskoj Zori te aktivno djelovanje na ambiciozno postavljenim ciljevima.
– Naša je ideja da u roku od dvije godine ovo društvo ishoduje sve dozvole i projekte nužne za izgradnju žičare do vrha Učke, te da dobijemo i koncesiju od Ministarstva prometa, kazao je voditelj projekta Mladen Blažević. Nakon toga, projekt žičare ući će u svoju treću fazu – gradnju i eksploataciju žičare, koja bi mogla započeti već 2013. godine.
Temeljni kapital društva iznosi nešto više od 1,7 milijuna kuna, a osigurali su ga udjelničari iz javnog, privatnog i gospodarskog sektora – Primorsko-goranska županija, gradovi Kastav, Rijeka i Opatija, općine Lovran, Mošćenička Draga, Matulji i Omišalj, četrdesetak gospodarstvenika, hotelijera i ugostitelja s liburnijskog područja te čak 160 malih udjelničara. Oni su, s pojedinačnim ulozima od jedne do pet tisuća kuna, društvu ”priskrbili” čak 350 tisuća kuna.
Prema društvenom ugovoru, Upravu društva činit će Željko Kuiš, prokuratori će biti Mladen Blažević, Milorad Stanić i Miroslav Gudelj, predsjednik Skupštine je Bojan Hlača, a u Nadzornom su odboru Ingo Kamenar, O’Brien Sclaunich, Emil Bratović i Ervino Mrak.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!