Osposobljavanje za vodiče na temu promicanja baštine mitskog prostora mjesta Trebišća i Rodik uskoro počinje

Za sudjelovanje na edukaciji obavezna je prijava na: elza@elab.hr, a prijave su otvorene do srijede, 10. lipnja odnosno do popunjenja slobodnih mjesta.

Mošćenička Draga – Osposobljavanje za vodiče na temu promicanja baštine mitskog prostora mjesta Trebišća (Mošćenička Draga, Hrvatska) i Rodik (Hrpelje-Kozina, Slovenija) u okviru projekta MITSKI PARK, koji se financira iz programa INTERREG V – A SLOVENIJA – HRVATSKA započinje uskoro.

Edukacija je namijenjena osposobljavanju turističkih vodiča za stručno vođenje MITSKIM PARKOM. Turistički vodiči upoznat će se sa sadržajima iz mitske baštine prekograničnog područja u kontekstu vođenja po stazama ali i dostupnim izložbenim postavima. Osim s mitskom baštinom, vodiči će posjetitelje upoznavati i s inovativnom turističkom ponudom koju nudi prekogranična turistička destinacija MITSKI PARK.

Edukacija će se provesti u dva dijela. Teorijski dio za turističke vodiče s područja Republike Hrvatske će se održati u ponedjeljak, 15. lipnja, u 9.30 sati. Obrazovanje će biti održano online putem platforme Meet Jitsi, zbog izvanrednih uvjeta uzrokovanih epidemijom COVID 19. Sastanku ćete pristupiti putem linka koji ćemo vam poslati naknadno. U teorijskom dijelu bit će obrađene sljedeće teme: opis Rodika i Trebišća kao lokacija MITSKOG PARKA, mitska baština i smjernice, info centri, interaktivne igre, aplikacija, zatim kamene skulpture i putokazi te turistički paketi za posjetitelje. Edukacija na terenu sastoji se od posjete info centrima, zatim interaktivnim igrama, baštinskim putevima i mobilna aplikacija… Edukacija na terenu je predviđena za termin nakon otvaranja Mitskog parka, koje je predviđeno za srpanj 2020., odnosno prema dogovoru sa sudionicima edukacije. Za sudjelovanje na edukaciji obavezna je prijava na: elza@elab.hr. Prijave su otvorene do srijede, 10. 6. 2020., odn. do popunjenja slobodnih mjesta, poručili su organizatori.

error: Content is protected !!