Osvrt: Završen Op.Art

bebe_na_vole_smVolosko – Brojnim događanjima – od plesa do glazbe, od fotografije do performansa, od magije do mistike, bio je prožet protekli vikend na Voloskom, čije su ulice, klubovi, trgovi i šetališta ponovo ugostili tradicionalnu manifestaciju ”Quisisana Op-Art”.
Kulturni vikend otvorila je izložba slika Saše Jantoleka na temu opatijskih hotela, koje je on sam opisao kao ”nove slike nastale na temu hotela, ukazuju na to da nemam pametnijeg posla, ne pijem, odreko se cigareta, riknula tv i oduzeli mi vozačku’’.
U ostatku dana ljubitelji malo ‘’pomaknutijih’’ kulturnih doživljaja mogli su uživati u izložbi i performansu ‘’Astralografije’’ Damira Stojnića te mađioničarskom nastupu Andreja Škedela.
Šala kaže da će umrlom blues pjevaču na grobu pisati ”Didn’t wake up this morning”, ali najčešća fraza u svijetu blues glazbe rijetko zvuči bolje nego kad je otpjeva Bebe na Vole, koji je održao dvosatni koncertni nastup pred DSNM-om. Duboka i osebujna glasa, vrhunskih gitarističkih sposbnosti i izgleda kao da ga je upravo ispljunula ”delta” Mississippija Bebe na vole doimao se kao Muddy Waters na steroidima. Oko 23 sata na pozornicu je uskočila i ekipa ”Vergl Grinda”, oduševivši publiku virtuoznim akustičnim nastupom.
Sutradan, sve se ”ponovilo” – red plesa, red umjetnosti i red glazbe, točno tim redom… Prema najavama, u 16 i 16 sati započeo je 14. Bubnjarski maraton, koji je promarširao od trga ispred nekadašnjeg ”Romana” do ”Društva sportova na moru”.
Nakon toga, u performansu ”Born to be born” Karlo Došen palio je svoje fotografije kako bi one bile ponovo (ra)stvorene, a plesačica Radaha Madhavi pokazala je osnove indijskog plesa kathak.
Večer kulturne razmjene i meditativnog raspoloženja zaključio je odličnim koncertom lovranski jazz sastav ”Tvrdokorne mrlje”.
Davor Žic

error: Content is protected !!