Otkrivanje ploče posvećene Dragi Gervaisu i raznovrsan program ovog studenog u Gervaisu @ Opatija

Predstava ‘Otok’ iz kultnog filma Vinka Brešana ‘Kako je počeo rat na mom otoku’, 14. izdanje Jazz Ex Tempore festivala, komedije: ‘Šta me snađe’ i ‘Balkanski seks i grad: Čipka i čokolada’ te ‘Bohemian Rhapsody’, epska priča o glazbenoj ostavštini legendarnih Queenovaca samo su neki od najavljenih programa.

Opatija – Četiri kazališne predstave, četiri glazbeno-scenska nastupa, četrnaest filmskih projekcija, jedna izložba, jedno sportsko događanje i tri programa ‘zatvorenog’ tipa ukupni je zbroj program koji će se održati u KTC-u Gervais tijekom studenog.

Drago Gervais

U srijedu, 7. studenog, na kazališnim daskama u koprodukciji dvaju teatara – Gradskog dramskog kazališta ‘Gavella’ i HNK u Šibeniku, oživjet će ‘Otok’ iz kultnog filma Vinka Brešana ‘Kako je počeo rat na mom otoku’. I 20 godina nakon rasprodanih kino projekcija vjerujemo kako ova, u osnovi intimna priča, ima publici što za reći. Druge srijede, 14. studenog vrijeme je za malo jazza, i to u ‘girl power’ verziji! 14. izdanje Jazz Ex Tempore festivala u potpunosti je posvećeno ženama u jazzu koje će izvrsnom svirkom porazbijati vaše eventualne predrasude o jazzu kao isključivo ‘muškom playgroundu’. Treće i četvrte srijede, 21. studenog i 28. studenog na rasporedu su dvije komedije: ‘Šta me snađe’, monodrama u izvedbi Anđelke Prpić (da, Andrijine Anđelke), koja na sceni tumači čak 12 likova, te ‘Balkanski seks i grad: Čipka i čokolada’, uzbudljivi glazbeno-scenski performans o muško-ženskim odnosima s ex-jugoslavenskim hitovima u glazbenoj podlozi.

– U ‘izvansrijednom‘ programu nudimo vam još jednu izvrsnu adaptaciju filmskog scenarija, i to Hitchcockovog detektivskog trilera ’39 stepenica’ koju povodom Noći kazališta, u subotu 17. listopada izvodi Zagrebačko gradsko kazalište Komedija. Zanimljivost ove predstave je da samo jedan glumac, Goran Malus, tumači jedan lik – glavnog ‘junaka”, dok jedina glumica u predstavi – Jasna Palić Picukarić – tumači tri ‘heroine”, a Saša Buneta i Davor Svedružić igraju skoro 30 (slovima: trideset!) likova, u pojedinim scenama i po tri istovremeno! Upravo u toj igri i duhovitim komentarima noir-žanra ova triler-komedija postaje urnebesna, ‘ubojita’ zabava! U subotu, 17. studenog u 19 sati na ‘trgu’ ispred Centra Gervais svečano otkrivamo ploču posvećenu Dragi Gervaisu, ali i ovoj lokaciji koja je od početaka opatijske povijesti povezana s kulturom. ‘Bohemian Rhapsody’, epska priča o glazbenoj ostavštini legendarnih Queenovaca i pjevačkoj ikoni Freddieju Mercuryju zasigurno će biti film mjeseca, a pogledati ga možete u jednom od tri termina – 3., 13. i 27. studenog, poručili su organizatori iz Festivala Opatije.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net