Otvaranje manifestacije “Ljeto na Gradini” uz 1000 svijeća!

1000_svijeca_trsatska_gradina

Uz same svijeće, posjetitelji će od 22 sata moći uživati i u plesnim performansima udruge Ri Dance u režiji Dolores Bugarin s temom koja Gradinu ne promatra samo kao ostatak prošlosti sazidan od kamena već kao rijeku povijesnih sjećanja koja i dalje žive…

Rijeka – Otvaranje devetog “Ljeta na Gradini” bit će održano u utorak 15. srpnja, na Trsatskoj gradini, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan i otvara se u 21.30 sati.

– Povodom otvorenja bit će održana jedinstvena manifestacija “1000 svijeća na Gradini” koja posjetiteljima pruža jedinstven ugođaj plamenom obasjanih zidina Trsatske gradine. Ova konceptualna manifestacija inspirirana je plamenom koji je nekada bio jedini izvor svijetla, a kroz povijest je njegova funkcija kao i namjena same svijeće evoluirala, tako da se u današnje vrijeme točno zna koja boja svijeće kako utječe na čovjeka te da samo gledanje u plamen svijeće ima učinak jačanja snage volje te jača koncentraciju i intuiciju. Od samog ulaza u Gradinu posjetitelji će moći doživjeti jedan drugačiji ambijentalan prostor. Po cijelom razvedenom prostoru Gradine, od spilje, Mira junaka, Rimske kule pa do novootvorenog stambenog prostora bit će postavljeno 1000 svijeća odnosno više različitih izvora plamena od klasičnih svijeća, preko lučica u čašama pa do baklji i vrtnih svijeća, a u Miru junaka instalacija na kojoj će se nalaziti svijeće. Uz pomoć različite ambijentalne rasvijete posjetitelji će moći doživjeti sve čari ovog jedinstvenog povijesnog prostora, poručili su organizatori.

Ri dance

Ri dance

Uz same svijeće, posjetitelji će od 22 sata moći uživati i u plesnim performansima udruge Ri Dance u režiji Dolores Bugarin s temom koja Gradinu ne promatra samo kao ostatak prošlosti sazidan od kamena već kao rijeku povijesnih sjećanja koja i dalje žive… Osim Ri dancea na Gradini će se predstaviti i performeri s vatrom iz Plamen Druma, a publiku će kroz svijet ambijentalne glazbe provesti violinistica riječkog orkestra HNK Ivana pl. Zajca Dajana Marelja Pašalić.

Osim samog otvaranja u ovom tjednu nas očekuje još jedna manifestacija i to u četvrtak, 17. 07. kada će biti održana predstava “Ja koja imam nevinije ruke” u izvedbi glumice Vesne Tominac Matačić.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti u pretprodaji i to u “Vintage” baru na Trsatskoj gradini te u Dallas music shopu, po cijeni od 60, odnosno 80 kuna na dan predstave koja počinje u 21.30 sati.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!