Otvoren 16. foto natječaj ‘Bela nedeja – Kastav 2014.’

Kastav

Kastav

Odabrani radovi sudionika izložit će se tijekom Bele nedeje u izložbenom prostoru Pod Volticun u Kastvu. Otvorenje izložbe i objava rezultata foto-natječaja je u subotu, 4. listopada, u 17,30 sati Pod Volticun, dok će se proglašenje pobjednika i dodjela priznanja održati u ponedjeljak, 6. listopada, na trgu Lokvina, Kastav, s početkom u 11,45 sati, napomenuli su organizatori.

Kastav – Kako javljaju iz TZ Kastav, raspisan je natječaj putem kojeg se traži najbolja umjetnička ili turistička fotografija koja prikazuje Kastav i okolicu (prirodne i kulturne ljepote, događanja, običaje, tradiciju, ljude i sve što je vezano uz grad), a svi motivi moraju biti snimljeni isključivo na području grada Kastva.

– Pravo sudjelovanja imaju svi profesionalni fotografi i fotografi amateri. Svaki autor snosi osobnu odgovornost za ono što predstavljaju njegova djela, istaknuli su organizatori TZ grada Kastva i Foto-kluba Pod Volticun.

Propozicije natječaja su slijedeće: fotografije, potpisane šifrom, dostaviti na foto papiru u zatvorenoj omotnici; uz fotografije otisnute na foto papiru, obavezno dostaviti fotografije pohranjene na CD-u, s podacima o autoru: šifra, ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, e-mail adresa (ako postoji); veličina fotografije: format min 20 x 30, max 30 x 40 cm, rezolucija od minimalno 3000 pixela, minimalno 300 dpi, u JPEG (.jpg) formatu te ih je potrebno imenovati prema motivu koji je na njima. Poželjno je da su u lanscape orjentaciji, osim kod građevina i prizora koji zahtijevaju uspravnu orijentaciju. Ukoliko fotografija nije zadovoljavajuće kvalitete, neće ući u izbor; svaki autor može sudjelovati s najviše pet (5) radova.

Fotografije dostaviti osobno ili poslati poštom u Turistički ured TZ Grada Kastva, Trg Matka Laginje 5, 51215 KASTAV, a krajnji rok za dostavu fotografija je četvrtak, 2. listopada 2014. do 13,00 sati.

– Žiri odabran od strane organizatora će odrediti radove za izložbu, kao i one za nagrade. Prva nagrada iznosi 1000 kuna, druga 500 kuna, a treća 300 kuna. Nagrađeni radovi postaju trajnim vlasništvom Turističke zajednice grada Kastva, koja pridržava pravo korištenja nagrađenih fotografija za potrebe promocije grada Kastva, a autori nagrađenih fotografija se odriču prava na autorsku naknadu. Odabrani radovi sudionika izložit će se tijekom Bele nedeje u izložbenom prostoru Pod Volticun u Kastvu. Otvorenje izložbe i objava rezultata foto-natječaja je u subotu, 4. listopada, u 17,30 sati Pod Volticun, dok će se proglašenje pobjednika i dodjela priznanja održati u ponedjeljak, 6. listopada, na trgu Lokvina, Kastav, s početkom u 11,45 sati, napomenuli su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!