Otvoren 3. Rijeka Nautic Show

rijeka_nautic_show_2015

Uz besplatne vožnje brodovima “Vila Velebita” i gusarskim brodom “Korsaro”, posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu inovacija i tehničkog stvaralaštva članica Zajednice tehničke kulture Rijeka i vidjeti zanimljivu pokaznu vježbu na moru Županijskog obavještajnog centra.

Rijeka – Na Gatu Karoline Riječke jučer je otvoren 3. Rijeka Nautic Show. Na Sajmu svoje proizvode, usluge i različitu opremu predstavlja sedamdesetak izlagača s pedesetak plovila. Organizatori sajma su Zajednica tehničke kulture Rijeka i Lučka uprava Rijeka.

Prilikom otvorenja sajma, pročelnik Ureda Županije Goran Petrc istaknuo je da se radi o značajnoj manifestaciji s obzirom da je karakteristika naše županije život uz more, život na moru i život za more. Ovim pokroviteljstvom, rekao je Petrc, Primorsko-goranska županija daje doprinos ukupnom razvoju pomorskog gospodarstva u Rijeci i našoj županiji.

Ovogodišnji sajam imat će iznimno bogat prateći program. Uz besplatne vožnje brodovima “Vila Velebita” i gusarskim brodom “Korsaro”, posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu inovacija i tehničkog stvaralaštva članica Zajednice tehničke kulture Rijeka i vidjeti zanimljivu pokaznu vježbu na moru Županijskog obavještajnog centra.

Glavni sponzor sajma, tvrtka ACI d.d. i ove je godine osigurala demonstraciju ronjenja za posjetitelje u bazenu smještenom na centralnom trgu sajma i razgledavanje podvodne izložbe Pogled u plavo. Svoj nastup u bazenu održat će i sinkro plivačice PK Primorje – Aqua Maris, a u večernjim satima posjetitelje očekuje se i atraktivan laser show. Bogat prateći program nadopunit će regata krstaša Nautika 2015, kao i regata 1000 otoka čije će se proglašenja pobjednika održati na sajmu.

Radno vrijeme sajma je petak od 11 do 20 sati, subotu od 9 do 20 sati, te u nedjelju od 9 do 18 sati. Cijena ulaznice za posjetitelje je 10 kuna.

Informacije o programima mogu se dobiti na info pultu sajma kao i na internetskim stranicama www.rijeka-nautic.com.

N. Cvjetović / PodUčkun.net