Otvoren Interspar na Rujevici – Investicija vrijedna 23 milijuna eura za 120 novih radnih mjesta @ Rijeka

U novoj trgovini, čija je izgradnja trajala 8 mjeseci, zaposleno je 120 djelatnika. Interspar Rujevica na 4.000 kvadratnih metara prodajnog prostora kupcima nudi više od 30.000 proizvoda, od čega više od 70 posto domaćih proizvoda.

Rijeka – Najnoviji dodatak trgovačkoj ponudi Rijeke i okolice pružio je sinoć otvoreni Intersparov hipermarket na Rujevici, kojeg su prozvali najljepšim centrom ove grupacije u Hrvatskoj, a čije arhitektonsko rješenje potpisuje priznati riječki arhitekt Idis Turato.

U novoj trgovini, čija je izgradnja trajala 8 mjeseci, zaposleno je 120 djelatnika. Interspar Rujevica na 4.000 kvadratnih metara prodajnog prostora kupcima nudi više od 30.000 proizvoda, od čega više od 70 posto domaćih proizvoda.

– U Interspar na Rujevici uloženo je 23 milijuna eura, a osim samog objekta projekt je uključivao i izgradnju pristupnih prometnica te kružnog toka, petog po veličini u Hrvatskoj. Na taj je način građanima osiguran lak i siguran dolazak do Rujevice te je unaprijeđena infrastruktura tog rastućeg riječkog naselja, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako raduje dolazak investitora poput Interspara, koji su spremni uložiti 23 milijuna eura u objekt koji odudara od klasičnih stereotipnih objekata takve vrste i koji se svojom arhitekturom izvrsno uklapa u okoliš. „Raduje nas i otvaranje 120 novih radnih mjesta kao i najava daljnjih ulaganja Interspara u Rijeci. Interspar je izgradio i rotor na Rujevici čime je grad dodatno profitirao, kazao je Obersnel.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska uručio je donaciju od 50.000 kuna Centru za autizam Rijeka za uređenje senzornog parka

Ispod hipermarketa izgrađena je podzemna garaža s 222 parkirna mjesta i 5 punionica za električne automobile. Na vanjskom parkiralištu nalazi se još 40 parkirnih mjesta. U prizemlju Interspara kupci će moći odmoriti u restoranu „Tutto Bene” s terasom i pogledom na more.

Objekt je građen od dominantno prirodnih materijala, u skladu s trendovima uštede energije, a vizualno je upečatljiva staklena stijena s jugozapadne strane koja se pruža sve do prvog kata i nudi prekrasan pogled na Rijeku i Kvarnerski zaljev.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!