Otvoren Kvarner Expo

expo_1Opatija – Na opatijskoj Slatini otvoren je sedmi Kvarner Expo, prodajna izložba suvenira. Izložbu na kojoj ove godine sudjeluje preko 250 proizvođača iz svih krajeva lijepe naše otvorio je tajnik u Ministarstvu turzima Željko Lenart.
– Ovih 250 ljudi svoju marljivost i kreativnosti izložili su gostima koji će te proizvode kupiti i koji će ih uvijek podsjećati na ovaj kraj, rekao je Lenart. Naglasio je kako je proizvodnja autohtonih suvenira važna i za njegovanje hrvatske tradicije, ali i za razvoj gospodarstva koji ovi obrtnici potiču svojim uspješnim poslovanjem.
expo_kovac
Raznolikost i šarenilo suvenira okupljenih pod šatorom površine preko 1000 kvadratnih metara mogu se pogledati do subote, svakim danom od 10 do 20 sati, a u ogromnoj ponudi prevladavaju prehrambeni proizvodi te prigodne umjetnine od keramike.
– Kod suvenira su duh i ideja pola posla, a naš mentalitet odgovara upravo tim zahtjevima. Potrudimo se, zato, vrednovati i razvijati ono što imamo, poručio je predsjednik Obrtničke komore PGŽ Boris Vukelić.
Među izlagačima velik je broj obrtnika iz našeg kraja – Ivana Klepač i Senka Šikić prezentirale su ručno rađene suvenire od keramike i lavande, a put suvenira od gline do stola iustrirala je Snježana Sušanj iz Mučića, dok je zanimljivu priču na majicama ”ispričala” g. Stevanović iz Jušića.
Uz Ministarstvo turizma, pokrovitelji ove manifestacije su jedinice lokalne samouprave s liburnijskog područja, Hrvatska obrtnička komora, Primorsko-goranska županija te turističke zajednice županije i grada Opatije.

Kome zvono zvoni?

Kome zvono zvoni?


Ocjenjivačka komisija kao i prethodnih godina izvršiti će izbor najkvalitetnijih i najoriginalnijih suvenira, temeljem kojeg će biti dodijeljene nagrade.
Nagrade za najbolje suvenire dodijelit će se u tri kategorije i to:
– Prehrambeni suvenir (I, II i III mjesto)
– Uporabni predmet ili suvenir(I, II i III mjesto)
– Umjetnički dekorativni suvenir (I, II i III mjesto)
Jedan od prvonagrađenih u navedene tri kategorije bit će Grand – prix, odnosno pobjednik ”KVARNER EXPO 10”.
Podjela priznanja predviđena je za petak, 02. travnja 2010.g. u 18,00 sati na info punktu same izložbe tj. pod šatorom na Slatini, nakon čega je predviđeno druženje izlagača uz prigodni domjenak.
Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net