Otvoren LAG natječaj – 268 tisuća eura jedinicama lokalne samouprave, DVD-ovima i trgovačkim društvima

Natječaj je namijenjen jedinicama lokalne samouprave, trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javnim ustanovama neprofitnog karaktera u kojoj su osnivači jedinice lokalne samouprave, udrugama koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo, vjerskim zajednicama…

Rukavac  –  Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” sukladno Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a „Terra liburna“ za razdoblje 2014.-2020. u ukupnom iznosu od 268.103,15 eura, gdje najniža ukupna vrijednost projekta i javne potpore iznosi 15.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok najviša ukupna vrijednost projekta i javne potpore iznosi 70.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

— Na temelju članka 29. stavka 1. Pravilnika o provedbi podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« unutar mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ objavljuje Natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. iz LRS “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Natječaj je namijenjen jedinicama lokalne samouprave; trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave; javnim ustanovama neprofitnog karaktera u kojoj su osnivači jedinice lokalne samouprave (osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola); udrugama koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti u skladu s ciljnim skupinama i klasifikacijom djelatnosti udruga, povezana s prihvatljivim ulaganjem (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije); vjerskim zajednicama koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo; lokalnoj akcijskoj grupi koja je odabrana unutar Programa. Prihvatljivi korisnici moraju biti na području LAG-a „Terra liburna“, što uključuje gradove Kastav i Opatiju, te općine Jelenje, Klana, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga i Viškovo, poručili su iz LAG-a.

Cilj Natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti, kao i poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu.

U svrhu informiranja potencijalnih korisnika u uredu LAG-a (Rukavac 61A, Matulji) održavat će se individualne konzultacije, s prethodnom najavom. Pitanja s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj moguće je poslati od dana objave natječaja do dana završetka podnošenja prijave projekata isključivo putem e-pošte na adresu: ured.lag.terraliburna@gmail.com, te će postavljena pitanja s odgovorima biti objavljena na službenoj stranici LAG-a www.terra-liburna.hr . Stručna služba LAG-a održat će tri informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje, koje će se održavati sukladno sljedećem rasporedu: 22. listopada 2019. u Viškovu (Dom hrvatskih branitelja, Vozišće 3) s početkom u 13 sati, 24. listopada 2019. u Matuljima (ured LAG-a “Terra liburna”, Rukavac 61A) s počekom u 11 sati te 29. listopada 2019. u Opatiji (Sportska dvorana Marino Cvetković, 1. kat, sala za sastanke, Stubište Lipovica 2) s početkom u 11 sati. Podnošenje prijava na Natječaj za TO 3.1.1. traje od 04. studenog 2019. do 07. siječnja 2020. godine.

Kompletnu dokumentaciju preuzmite OVDJE.

error: Content is protected !!