Otvoren LAG natječaj za potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Natječaj je namijenjen malim gospodarstvima koja imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a „Terra liburna“, što uključuje gradove Kastav i Opatiju, te općine Jelenje, Klana, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga i Viškovo.

Rukavac – Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 1.2.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladno Lokalnoj razvojnoj strategiji „Terra liburna“ za razdoblje 2014.-2020. u ukupnom iznosu od 135 tisuća eura gdje iznos potpore po projektu iznosi 15 tisuća eura, s intenzitetom potpore 100%.

Natječaj je namijenjen malim gospodarstvima koja imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a „Terra liburna“, što uključuje gradove Kastav i Opatiju, te općine Jelenje, Klana, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga i Viškovo. Cilj Natječaja je razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava radi povećanja poljoprivredne proizvodnje, te podizanja njihove konkurentnosti na tržištu poljoprivrednih proizvoda i efikasniju proizvodnju. U svrhu informiranja potencijalnih korisnika u uredu LAG-a (Rukavac 61A, Matulji) održavat će se individualne konzultacije, s prethodnom najavom. Na e-mail LAG-a ured.lag.terraliburna@gmail.com potencijalni prijavitelji mogu do 16. svibnja 2018. postavljati pitanja za navedeni natječaj te će postavljena pitanja s odgovorima biti objavljena na službenoj stranici LAG-a, poručili su iz Lokalne akcijske grupe „Terra liburna“.

Stručna služba LAG-a održat će tri informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje.

– Prva radionica na rasporedu je 5. travnja u Dražicama (Dom kulture Dražice, Dražičkih boraca 54, Jelenje) s početkom u 15 sati, dan kasnije radionica će se održati u Rukavcu (ured LAG-a „Terra liburna“, Rukavac 61A) s početkom u 15 sati, dok će posljednja biti održana 10. travnja u Lignju (Društveni dom Liganj, Liganj 42) s početkom u 18 sati. Podnošenje prijava na Natječaj za tip operacije 1.2.1. traje od 17. travnja do 17. svibnja 2018. godine, dodali su iz Lokalne akcijske grupe „Terra liburna“.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!