Otvoren nagradni natječaj za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj!

Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA organizira nagradni natječaj kroz koji mladi svojim donacijama kreativnih ukrasa napravljenih od otpadnog materijala mogu sudjelovati u realizaciji umjetničkog projekta “SOT” mlade Opatijke, pobjednice OKiZA-e 2021. 

Ti nama ukras napravljen od otpada, mi tebi priliku za sudjelovanje u umjetničkom projektu mlade Opatijke koji problematizira otpad! Imamo i nagrade!

Malo konteksta ne bi škodilo, zar ne?

Nagradni natječaj namijenjen je mladim kreativcima od 15 do 30 godina s područja Liburnije i okolice, a koji žele sudjelovati u stvaranju umjetničkog projekta “SOT – Sound of trash” mladog dvojca Linde Štimac i Hane Belobrk, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci koji je osvojio glavnu nagradu na natječaju OKiZA – Opatijska kultura i zeleni aktivizam za 2021. godinu.

Djevojke će izraditi i u javnom prostoru Opatije, do polovice 2022. godine, izložiti interaktivnu instalaciju koristeći razne otpadne materijale, a tvoje reuse i “reciklirane” rukotvorine mogu biti dijelom ove umjetničke avanture.

Pogledaj zašto je video predstavljanje SOT-a na YouTube-u pregledan više od 1.800 puta u svega 24 sata od objave, čime je osvojio publiku i stručni žiri i saznaj kako će se kroz ovu neobičnu skulpturu adresirati niz problematika povezanih s otpadom.

OK, što trebam napraviti?

 1. Izradi ukras koristeći postojeće (otpadne) materijale dimenzija od 10×10 cm do najviše 15×15 cm * Otpad koji dolazi u obzir: plastika, metal, drvo, papir, tekstil, e-otpad, keramika…
 2. Pofotkaj ga i priloži online prijavi
 3. Ispuni kratku online prijavnicu najkasnije do 20. siječnja 2022.
 4. Predaj ga kreativnom dvojcu SOT – u Opatiji (Udruga Žmergo) ili Rijeci (APURI) uz prethodnu najavu na niže navedene kontakte
 5. Slobodno se pohvali njime na društvenim mrežama uz #SOT.irajdoniraj i #žlica
 6. Grickaj nokte do proglašenja pobjednika 24. siječnja 2022.

Među pristiglim radovima, procjenjivat će se kreativnost i inovativnost ponovne upotrebe otpada i estetika izrađenog ukrasa.

Šta imam ja od tog?

Osim iskustva sudjelovanja u nesvakidašnjem projektu mladih umjetnica, možeš ući u utrku za sljedeće nagrade:

 1. mjesto – bluetooth zvučnik (napravljen od 90% reciklirane plastike!)
 2. mjesto – bežične naglavne bluetooth slušalice s mikrofonom
 3. mjesto – društvena igra.

Računajte na mene! Gdje, kako i do više informacija?

Osim ovog teksta natječaja, najvažniji dio natječaja je online prijavnica. Odgovore na svoja eventualna pitanja na fermaj@zmergo.hr / 095-870-54-23.

Pobjednike ćemo proglasiti 24. siječnja 2022. na kanalima komuniciranja ŽLICA-e: web stranici Fermaj, FB grupi Žmergovog info-centra za mlade, kao i u izdanju e-magazina Fermaj za veljaču 2022.

Gdje me čeka moja nagrada?

Nakon proglašenja, pobjednik je dužan kontaktirati organizatora nagradnog natječaja u roku 3 radna dana (Udruga Žmergo, V. C. Emina 3, 51410 Opatija) za dogovor oko utvrđivanja kriterija (godišta, prebivališta, školovanja/zaposlenja u Opatiji), preuzimanja nagrade i potpisivanje dokumenata o preuzimanju nagrade i Izjavu o odricanju od odgovornosti.

Kome se javljam za predaju svojeg prijavljenog rada?

 • Opatija / Udruga Žmergo / 095-870-54-23
 • Rijeka / SOT.ice – APURI / 091-571-61-61

Da ne bi bilo “nisam znao_la”…evo nekih pravila natječaja

 • Nepotpune ili neispravno ispunjene online prijavnice za sudjelovanje u natječaju, kao i radovi koji nisu uručeni na prikupna mjesta do roka za predaju, neće biti uzete u razmatranje za osvajanje nagrade.
 • Jedan prijavitelj može podnijeti više prijava.
 • Osobe koje su osvojile nagrade na natječajima Udruge Žmergo u posljednjih 12 mjeseci, mogu sudjelovati u natječaju, ali ne i osvojiti nagrade.
 • Ukoliko je dobitnik_ca maloljetna osoba, ugovor o dodjeli nagrade u njegovo ime ovjerava zakonski predstavnik – roditelj.
 • Organizator zadržava pravo produljiti rok za prijave na natječaj.
 • U slučaju da prijave ne udovoljavaju navedenim kriterijima, organizator zadržava pravo ne dodijeliti nagradu.

Organizator nagradnog natječaja

Udruga Žmergo (V. C. Emina 3, 51410 Opatija) u sklopu projekta Žmergov info-centar za mlade.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net