Otvoren natječaj za izlaganje u crkvici Sv. Trojice @ Kastav

Liburnija.net: Crkvica sv. Trojice @ Kastav

Liburnija.net: Crkvica sv. Trojice @ Kastav

Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe, a rok za prijavu istječe 15. ožujka, dok će izabrani radovi biti izloženi od 6. lipnja do 31. kolovoza.

Kastav – Kastafsko kulturno leto poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2013. godini, u sklopu izložbenog programa u galeriji ‘Crkvice sv. Trojice’.

Prijavna dokumentacija treba sadržavati prijavnicu, životopis autora te portfelj s vizualnim materijalima radova, što sadrži do dvanaest fotografija u .jpg formatu, ili CD, odnosno DVD za video radove.

Prijavnica i ostale informacije mogu se preuzeti na službenim stranicama Kastafskog kulturnog leta www.kkl.hr. Dokumentacija se može poslati na e-mail, galerija.kkl@gmail.com ili na poštansku adresu Kastafsko kulturno leto, Stari put 1, 51215 Kastav. Rezultati natječaja bit će poznati do 1. travnja, a odabrani umjetnici bit će pravovremeno obaviješteni putem e-maila. Izabrani radovi bit će izloženi od 6. lipnja do 31. kolovoza.

Cilj projekta jest predstavljanje i afirmacija mladih umjetnika/umjetnica, potreba stvaranja platforme za unapređivanje, kontinuirano praćenje, ispitivanje te teorijsko i praktično problematiziranje segmenta lokalne kulture i suvremenih trendova u umjetnosti. Drugi, no ne manje vrijedan cilj, jest senzibilizacija i poticanje interesa šire publike i budućih povjesničara/povjesničarki, teoretičara/teoretičarki umjetnosti na istraživanje i bavljenje domaćom kulturnom baštinom povezanom s kretnjama globalnih kulturoloških fenomena, putem umjetnosti kao medija.

Dodajmo, da je mala dvoranska crkva sv. Trojice iz 15. stoljeća, zaštićeni spomenik kulture, nalazi se na Trgu Lokvina u Kastvu. Unutrašnjost, u čijem svetištu se nalaze freske sa starim glagoljskim natpisima, pokazala se začudno inspirativnim, ali i zahtjevnim izložbenim prostorom za suvremene umjetnike svih medija. Upravo zato ovaj prostor većini je umjetnika veliki izlagački izazov. Kao galerijski prostor crkvica se koristi već duži niz godina, a od 2005. godine organizirano i programski profilirano, sa selektiranim autorima i profesionalnom kustoskom obradom. Prostor je opremljen standardnom galerijskom opremom i reflektorskom rasvjetom, tehničkom ekipom i čuvarskom službom, a radno je vrijeme za trajanja izložbe svaki dan od 17 do 21 sat. Od 2008. godine Galerija crkvice sv. Trojice uvrštena je na popis službenih galerijskih prostora Republike Hrvatske. Djelatnost i program financirani su od Grada Kastva, a redovito sufinancirani od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!