Otvorena cesta Šetalište Carmen Sylva @ Opatija

Cesta Šetalište Carmen Sylva, koja je dovršena u ožujku i nedavno zadovoljila tehnički pregled, otvorena je jučer uz prisutstvo predstavnika Grada Opatije te izvočađa radova iz delničkog Goran graditeljstva.

Opatija – Naselja Zora i Plahuti od jučer su i službeno povezani s ostatkom Opatije modernom prometnicom čija je izgradnja potrajala godinu dana i stajala oko milijun eura. Time je izgrađen normalan pristup za oko 2.000 stanovnika Opatije koje gravitira ovom prostoru.

– Rekonstrukcija ceste pokrenuta je još 2004. godine, kada su osigurana sredstva za otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije, no dok se ova koalicija nije prihvatila ovog projekta, nije on daleko odmakao. Tijekom ovog mandata uspjeli smo dogovorom riješiti imovinsko-pravne odnose, stoga se zahvaljujem svim građanima koji su nam izašli u susret i pristali prodati svoje terene. Obećali smo da ćemo uz svaku prometnicu gdje budemo imali terena u svom vlasništvu izgraditi i mini-parkirališta, a tako je bilo i ovdje. Parking će imati dvadeset mjesta, a bit će posebno koristan tijekom manifestacija, kada će posjetitelji moći parkirati ovdje i prošetati se par koraka do centra Opatije, kazao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić tijekom jučerašnjeg otvorenja.

Inženjer Božidar Ožanić iz tvrke Goran graditeljstvo koja je realizirala radove na ovom zahvatu, istaknuo je kako se radilo o složenom i izazovnom objektu, koji je kvalitetno izveden i dobro će se uklopiti u okoliš.

– Dužina ceste je 500 metara, imamo dva prometna traka širine po 3,5 metara i nogostup širok 1,60 metara, a rekonstruirano je i stotinjak metara privoza. Primijetit ćete možda da ova cesta ima manji broj šahti, a i one su napravljene tako da ne lupaju, kazao je šef tehničke službe u Gradu Raul Degano.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!