Otvorena izložba ‘More, kamik i rožice’ @ Marijana

Liburnija.net: Otvorena izložba ‘More, kamik i rožice’ @ Marijana

Na izložbi se predstavilo troje matuljskih umjetnika – Mirta Blažević, Ana Svetić i Vladimir Provči – koji su izložili tridesetak radova inspiriranih cvijećem, te primorskim motivima.

Matulji – Nastavljen je ciklus izložbi u matuljskoj kavani ”Marijana”, a zajedinčkim postavom nazvanim ”More, kamik i rožice” predstavili su se u srijedu navečer matuljski likovni umjketnici Mirta Blažević, Ana Svetić i Vladimir Provči. Na izložbi je prezentirano tridesetak radova, koji su inspirirani dijelom primorskim motivima koji je ”najbliži” dvjema autoricama, dok je Vladimir Provči za svoju inspiraciju odabrao cvijeće.

– Na otvorenju je bilo doista prekrasno, puno ljudi je bilo i jako lijepo smo se družili, a sve je nadmašio gospodin Provči koji je čitao i svoju poeziju. Ova izložba ostaje otvorena do 24. ožujka, kada ćemo ugostiti još jednog matuljskog umjetnika Marina Bratovića, kazala je Morana Knez Trobec, voditeljica udruge ”Vita Art”, koja stoji iza organizacije ovih kulturnih događanja. Istaknula je i kako su ove izložbe u kavani ”Marijana” stvorile i zajednicu umjetnika-amatera koja se okupila u likovnu udrugu ”Slava Raškaj” koja zasad ima deset članova i djeluje pod vodstvom Mirande Bačić.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!