Otvorena izložba ‘Zvončari’ Borisa Sušnja @ Marijana

Arhiva Liburnija.net

Na ovoj izložbi prezentirane su fotografije iz proteklih nekoliko smotri, na kojima su sve zvončarske grupe s matuljskog područja i njihovi gosti – od Mučića i Vlahovog Brega do Dondolaša i Halubajaca.

Matulji – Zvončari na zidovima kavane ”Marijana” dočekat će one ”prave” koji će za otprilike tri tjedna proći glavnom matuljskom ulicom – jučer otvorena izložba Borisa Sušnja ”Zvončari” ostat će ”aktualna” sve do pred sam kraj pusta, odnosno do 11. veljače 2013. godine.

– Odlučili smo zadržati taj pusni duh dok traje karneval, a mislim da će biti i zgodno da Zvončarska smotra, koja se održava 9. veljače, provede zvončare pored njihovih slika iz prošlih godina. Boris Sušanj je dugogodišnji fotograf iz Viškova i vlasnik knjižare “Matej”, a već duže vrijeme bavi se fotografiranjem Zvončarske smotre u Matuljima. Na ovoj izložbi prezentirali smo fotografije iz proteklih nekoliko smotri, na kojima su sve zvončarske grupe s matuljskog područja i njihovi gosti – od Mučića i Vlahovog Brega do Dondolaša i Halubajaca – ali i nekoliko maškaranih grupa, pa vjerujem da će se mnogi Matuljci u njima prepoznati tijekom trajanja izložbe, zaključila je Morana Knez-Trobec iz udruge Vita Art, koja organizira niz različitih događanja vezanih uz kavanu ”Marijana”, o izložbi koja donosi tridesetak fotografija nastalih tijekom protekle dvije godine.

Ivan Mellor / Liburnija.net