Otvorena javna rasprava: Prijedlog izmjena urbanističkog plana pred sudom javnosti @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Među ključnim pitanjima koja bi trebao riješiti novi UPU jest status Jedriličarskog kluba koji je proslavio 125 godina postojanja, a trenutno se nalazi unutar obuhvata luke otvorene za javni promet, pa se predlaže definiranje područja sportske luke, zahtjev LRH da se umjesto kongresnog centra na prostoru nekadašnjeg hotela Zagreb planira zona turističke namjene.

Opatija – Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Opatija stigle su i pred sud građana, koji će svoje mišljenje o prijedlozima budućih ”prostornih intervencija” moći reći tijekom javne rasprave je počela, i traje do 6. veljače.

Među ključnim pitanjima koja bi trebao riješiti novi UPU jest status Jedriličarskog kluba koji je proslavio 125 godina postojanja, a trenutno se nalazi unutar obuhvata luke otvorene za javni promet, pa se predlaže definiranje područja sportske luke, zahtjev LRH da se umjesto kongresnog centra na prostoru nekadašnjeg hotela Zagreb planira zona turističke namjene. Izrađivači plana trebali su razmotriti i mogućnost gradnje vidikovca i info-punkta na Kuku, ali i očitovati se o zahtjevu Doma zdravlja PGŽ za izmjenu namjene sadašnje zgrade Doma zdravlja na adresi Stube Vande Ekl 1, kao i prenamjenu zgrade sadašnje Prve pomoći u stambeno-poslovnu zgradu.

Svi planovi dostupni su na službenim gradskim stranicama, a mogu se pogledati i svakog radnog dana od 8 do 16 sati u prizemlju zgrade gradske uprave. Održat će se i javno izlaganje, koje će za građane biti 26. siječnja u 17 sati u dvorani Vile Antonio.

Na javnu je raspravu upućena i odluka o stavljanju izvan snage Urbanističkog plana uređenja naselja Pobri, budući da sukladno novim zakonskim propisima njegovo postojanje više nije potrebno. Rasprava također traje do 6. veljače, a plan se može pogledati na službenim gradskim stranicama.

Davor Žic / PodUčkun.net

tagovi: opatija, javna rasprava, urbanistički plan uređenja, liburnija, pod učkun, pobri, poduckun.net,

error: Content is protected !!