FOTO Otvorena Ledena čarolija, upaljena prva Adventska svijeća i nastavljeno druženje na Mrkatu

Nedjeljni program počet će u 10 sati uz live cooking show „Kupus i kobasice“ na tržnici te animaciju za djecu „Putovanje u Kinu u društvu Klare i princa Orašara“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, koji će biti centar poslijepodnevnih događanja u nedjelju.

Opatija – Ljetna pozornica i ove se godine „Ledenom čarolijom“ pretvara u bajkovitu oazu veselih zimskih radosti na klizalištu okruženom rustikalnim drvenim kućicama. Mnoštvo okićenih božićnih drvca, prostor toplog ugođaja bez obzira na zimske temperature kojim lepršaju note božićnih pjesama i širi se miris kuhanog vina i pečenih kobasica dok gotovo da se čuje šum i osjeti miris mora, čine jedinstven ugođaj za sva osjetila.

Prvi klizači na led su stali već u jutarnjim satima, dok je službeno otvorenje obilježeno nastupom Tria Asi i atraktivnim pirotehničkim programom. Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 sat, a petkom od 11 do 22 sata. Subotom klizalište radi od 10 do 22 sata, a nedjeljom od 10 do 21 sat. Adventske kućice postavljene uz klizalište nude bogatu, prigodnu gastronomsku ponudu, a radit će od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 21 sat, a petkom od 13 do 00 sati. Subotom će kućice raditi od 10 do 00 sati, a nedjeljom od 10 do 21 sat.

– Cijena klizanja i dalje ostaje ista kao prijašnjih godina: za 30 min s uključenim najmom klizaljki potrebno je izdvojiti 10 kuna, a za 60 min 20 kuna. Ako kližete s vlastitim klizaljkama, cijena je dvostruko niža. Svaki vikend u prosincu klizače i posjetitelje Ljetne pozornice će u večernjim satima zabavljati razni glazbeni izvođači poput Jena The Man, Blu:kanu, Fis Covers benda, Dua „Glorena“ i dr., a za one koji se osjećaju nesigurno na ledu, organizirana je i škola klizanja. Škola klizanja održavat će se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Cijena škole klizanja je 150 kuna za jednog, odnosno 200 kuna za dva polaznika iz iste obitelji, a uključuje osam sati klizanja (60 min) i najam klizaljki. Polaznici mogu odabrati između dva termina održavanja škole: prvi termin je od 3. do 19. prosinca 2018., a drugi termin je od 21. prosinca 2018. do 11. siječnja 2019. Prijave za prvi termin škole klizanja primaju se od 1. do 3. prosinca 2018. u radno vrijeme klizališta do popunjenja upisne kvote (20). Najmlađi posjetitelji Ljetne pozornice prvi će dočekati Novu godinu od 11 sati u veselom društvu kostimiranih animatora i uličnih umjetnika zabavljajući se raznim igrama, radionicama i akrobacijama, uz nezaobilaznu pjesmu i ples, balone, konfete i facepainting, a točno u podne doček će kulminirati velikim dječjim vatrometom. Rukavice na ruke, osmijeh na lice i vidimo se na čarobno ledenoj Ljetnoj, poručili su organizatori.

I na Mrkatu je jučer bilo veselo. Jutarnji program bio je u znaku gastronomije, na gradsku tržnicu ispunili su ”mirisi našeg kraja“, pod paskom chefa Kristiana Kozmića koji je za ovu priliku pripremio brudet od lignji s aromatiziranom palentom. U isto vrijeme u „Šporeru“ je krenuti animacija za djecu „Klara i princ Orašar vode vas u daleku Arabiju“ koja trajala do večernjih sati. Uz brojne mališane, Klara i princ Orašar pogledali su i predstavu za djecu „Bajka o Božićnoj vili“ te „Santa Claus is coming to town“. Glazbeni program kod Šporera donio je nastupe benda Febra, Arials Dua i Memento Tria, dok je na Mrkatu svirao Coffee Shop Acoustic. Također, na Slatini je održan program paljenja prve Adventske svijeće koji je uveličan nastupima Klapskog zbora Opatija te Andrine Frlete uz klavirsku pratnju.  Svijeću su zajedno upalili gradonačelnik Ivo Dujmić i pateri Ivan Tambolaš, župnik Župe sv. Jakova i Petar Belanić, župnik Župe sv. Ane Volosko.

Nedjeljni program počet će u 10 sati uz live cooking show „Kupus i kobasice“ na tržnici te animaciju za djecu „Putovanje u Kinu u društvu Klare i princa Orašara“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, koji će biti centar poslijepodnevnih događanja u nedjelju. Od 16 sati za glazbu će se brinuti DJ Dog, u 17 sati kreće predstava za djecu „Strka, zbrka u zemlji Djeda Mraza“, a nastupom u 19 sati program prvog vikenda Naljepšeg Adventa uz more zaključit će jedan od najpopularnijih riječkih bendova – En Face.

Otvorena Ledena čarolija, Upaljena Prva Adventska Svijeća I Nastavljeno Druženje Na Mrkatu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!