Otvorene prijave za radionicu izgradnje prirodnog bazena omeđenog suhozidom @ Lovran

Otvorene prijave za radionicu izgradnje prirodnog bazena omeđenog suhozidom @ Lovran

Arhiva - Zaleđe Lovrana

– Radionica uključuje kampiranje, s vlastitim šatorom, na lovranskoj livadi. Dostupan tuš s toplom vodom, wc, doručak, marenda i večera uz tipične domaće delicije, vino i društvo obitelji Tominić-Zaccaria i meštrom iz obrta Kallokva na izbornom lovranskom imanju obnovljenog krajobraza. Društvo će nam činiti kobila Pika, dva prča i osam koza, poručili su organizatori.

Lovran – OPG Tominić, obrt Kallokva i udruga Interval, od 27. lipnja do 5. srpnja organiziraju radionicu izgradnje prirodnog bazena omeđenog suhozidom. Radionica traje devet dana, kotizacija je 1500 kn te predviđa angažman meštra izgradnje lokve i klopu i pijaču te kampiranje u šatorima na Tuliševici.

– Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje prirodne, tradicijske gradnje i arhitekte krajobraza da nam se priključe na radionici izgradnje prirodnog bazena. Gradit ćemo tradicijskim načinom gradnje kali, lokvi, kalci koristeći samo prirodne materijale. Na radionici svi imate priliku naučiti više o toj vještini gradnje. Gradimo prirodnim materijalima gdje ćemo raznim tradicijskim tehnikama od prirodnih glinenovapnenih žbuka do suhozidanja izgraditi prirodni bazen. Radionica obuhvaća sve radove od planiranja, iskopa, formiranja vodonepropusnog sloja, suhozidanja u vodu, popločenja, formiranja biljnog sistema filtracije do samog kupanja. Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti nešto više o toj tradicijskoj gradnji koja je opet postala aktualna zbog sve popularnijih prirodnih bazena, zdravih kupališta bez kemikalija. Ovakva gradnja je u skladu s krajobrazom, kulturnim nasljeđem, tradicijom te je ekološki i financijski prihvatljivo rješenje za izgradnju ukrasnih vrtnih vodenih površina, ribnjaka i bazena. Radi velikog zanimanja limitirat ćemo radionicu na 15 polaznika. Radionica uključuje kampiranje, s vlastitim šatorom, na lovranskoj livadi. Dostupan tuš s toplom vodom, wc, doručak, marenda i večera uz tipične domaće delicije, vino i društvo obitelji Tominić-Zaccaria i meštrom iz obrta Kallokva na izbornom lovranskom imanju obnovljenog krajobraza. Društvo će nam činiti kobila Pika, dva prča i osam koza. Radionica će trajati devet dana s time da se radi dvokratno radi velikih vrućina u podne. Onda radimo od ranog jutra do negdje 11 sati sa siestom sve do 16 sati nakon čega nastavljamo do kad je svijetla. Slobodno vrijeme se može provoditi na moru što je pola sata nizbrdo od imanja po povijesnim putovima do Medveje, hotela Štanger ili starog grada u Lovranu. Svaki polaznik plaća kotizaciju od 1500 kuna, a plaćanje se vrši prethodno na IBAN. Rezervacije možete napraviti na zaccaria1m@gmail.com ili 091 8852422, poručili su organizatori.

error: Content is protected !!