Otvoreni doktorski studiji Poslovna ekonomija u turizmu i Menadžment održivog razvona @ FMTU

fmtu_doktorski_ika

Svrha doktorskih studija je osposobljavanje polaznika za samostalan znanstveno-istraživački i akademski rad i njegovo implementiranje u gospodarstvu i ukupnom društvu.

Ika – Dva nova sveučilišna doktorska studija – Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu i Menadžment održivog razvoja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu otvoreni su prošlog tjedna za četvrtu generaciju polaznika upisanih u 2015./2016. akademskoj godini. Doktorske studije su otvorili Dekanica prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana te voditelji studija prof. dr. sc. Jože Perić i prof. dr. sc. Mladen Črnjar.

Doktorski studiji na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu organizirani su kao programi III. ciklusa obrazovanja u čijem izvođenju sudjeluje niz eminentnih znanstvenika s Fakulteta i drugih znanstvenih institucija u zemlji i inozemstvu. Svrha doktorskih studija je osposobljavanje polaznika za samostalan znanstveno-istraživački i akademski rad i njegovo implementiranje u gospodarstvu i ukupnom društvu. Doktorski studiji usmjereni su prema svim subjektima koji u okviru svojih područja iziskuju najvišu razinu znanja iz područja turizma i održivog razvoja, a provode se kroz istraživanja prema međunarodnim standardima, pri čemu polaznici pod vodstvom mentora stječu metodološka i teorijska znanja za znanstveno-istraživačku bazu potrebnu za sveučilišnu zajednicu, te gospodarske i znanstvene institucije izvan sveučilišta.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: FMTU