Otvoreni upisi za Internu školu Puhačkog orkestra Lovran

— Svirati u glazbi nije samo vještina, to je i druženje, aktivno korištenje slobodnog vremena i stvaranje novih prijateljstava koja traju čitav život!” poručuju iz Puhačkog orkestra Lovran.

Lovran – Lovranski puhači upisuju novu generaciju polaznika Internog tečaja za djecu školskog uzrasta i one malo starije…. Poznata uzrečica “Koliko jezika znaš, toliko vrijediš” govori o tome kako znanje stranog jezika daje prednost svakom pojedincu koji se upusti u istraživanje. S druge strane, glazba je univerzalni jezik sporazumijevanja i svaki živi stvor na neki način reagira na nju. Zato nema korisnijeg i interesantnijeg načina za utrošiti slobodno vrijeme nego početi baviti se glazbom! Članovi Puhačkog orkestra Lovran to jako dobro znaju, jer zbog njihove svirke omiljeni su gosti na brojnim nacionalnim i međunarodnim festivalima i susretima. A da bi što veći broj mladih ljudi uključili svoj rad, već dugi niz godina vode Interni tečaj u kojem djeca školskog uzrasta pod budnom paskom voditelja dobivaju znanja potrebna za ulazak u predivan svijet sviranja.

— Tečaj je koncipiran tako da polaznik savladava teorijsko glazbeno znanje koje kombiniramo sa sviranjem instrumenta pojedinačno i u sklopu Malog orkestra, koji nastupa nekoliko puta na godinu. Posljednji koncert je bio u sklopu lovranskog adventa u Galeriji Laurus i bio je izvrsno posjećen, rekla nam je Zvijezdana Klobučar Filčić, tajnica orkestra.

— Ono što je još važnije, djeca po završetku programa imaju mogućnost uključiti se u rad velikog orkestra, što im je dodatna motivacija za napredak. Na zadnjem novogodišnjem koncertu jedan tečajac je odradio svoj prvi koncert s nama, a ove godine planiramo još nekoliko polaznika uključiti u aktivni sastav, dodala je Filčić.

Sve zainteresirane pozivaju da se jave tajnici na telefon 098/797-156, mailom na pol@post.htnet.hr ili da navrate u prostorije orkestra na novoj lokaciji Šet. M. Tita 46 (ex Mimi) kad su probe.

— Svirati u glazbi nije samo vještina, to je i druženje, aktivno korištenje slobodnog vremena i stvaranje novih prijateljstava koja traju čitav život!” poručuju iz Puhačkog orkestra Lovran.

 

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net