Otvorenje izložbe ”Bijeli Božić“ i plesna priredba ”Matulji plešu“

foliot_logo_2016_01

Udruga Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji trenutno okuplja više od 100 djece koja sudjeluju u brojnim radionicama koje provode tijekom cijele školske godine: jezičnim radionicama talijanskog i engleskog jezika, filmskom klubu, dramskoj i kreativnoj radionici te plesnom studiju Vibe.

Matulji – Ovog utorka, 13. prosinca,. u 18 sati u matuljskoj Galerijici otvara se izložba ”Bijeli Božić“ kreativne radionice Udruge Foliot – Centra za djecu i mlade Matulji.

– Izložit će se radovi djece polaznika i polaznica kreativnih radionica uzrasta od 3 do 9 godina. Istog dana, u 19 sati u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima održava se plesna priredba ”Matulji plešu“ u sklopu koje će plesni studio Vibe koji djeluje u sklopu Udruge Foliot pokazati svoje završne plesne koreografije koje su pripremali tijekom polugodišta. U plesnom studiju Vibe sudjeluje više od 50 djece uzrasta od 4 do 15 godina. Njihove plesne grupe već godinama postižu vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Posljednji uspjeh plesnog studija Vibe jest osvajanje prvog, drugog i trećeg mjesta na plesnom natjecanju Dance Challenge u Rijeci u studenom ove godine. Na priredbi „Matulji plešu“ gostovat će i dvije bivše članice plesnog studija Vibe Renata Mavrić i Anika Cetina, učenice srednje škole za suvremeni ples, a koje su svoje prve plesne korake započele upravo u plesnom studiju Vibe. Osim bivših članica, na plesnoj priredbi gostovat će i Plesni centar Stars iz Klane i Plesna skupina Porto Ri iz Rijeke. Ulaz na izložbu i priredbu je, kao i na sve sadržaje u sklopu Božićne Šetemane, besplatan, istaknuli su organizatori.

Udruga Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji trenutno okuplja više od 100 djece koja sudjeluju u brojnim radionicama koje provode tijekom cijele školske godine: jezičnim radionicama talijanskog i engleskog jezika, filmskom klubu, dramskoj i kreativnoj radionici te plesnom studiju Vibe (u sklopu kojeg, osim suvremenog plesa i hip hopa, ljeti djeluje i mala škola baleta). Osim redovnih radionica kojima potiču i razvijaju kreativnost kod djece, Udruga Foliot od listopada ove godine, uz potporu Općine Matulji, provodi i projekt „Vrijeme je za zdravlje“ u sklopu kojeg provode vikend kulinarske radionice za djecu. Više o Udruzi možete pročitati na njihovoj web stranici – www.foliot.hr.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!