Otvorenje izložbe Ive Dukić ove subote u Planinarskom domu “Poklon”

Nakon sudjelovanja na Maliku, Festivalu mitova i legendi 2012. godine u izradi scenografije, gdje sam radila na ilustriranju likova iz priča i legendi, počela sam se zanimati za mitologiju Istre i Primorja i to je u budućnosti imalo velik utjecaj u mom umjetničkom izražavanju, poručila je autorica.

Poklon – Otvorenje izložbe Ive Dukić održat će se u subotu, 2. studenog s početkom u 18 sati u Planinarskom domu “Poklon”.

Autorica je rođena 1989. godine u Rijeci. Nakon završene Građevinske tehničke škole upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Tijekom studija bavi se fotografijom, scenografijom i animacijom. Diplomirala je 2015. godine s radom na temu dječje ilustracije i stekla zvanje Magistra primijenjene umjetnosti.

– Nakon sudjelovanja na Maliku, Festivalu mitova i legendi 2012. godine u izradi scenografije, gdje sam radila na ilustriranju likova iz priča i legendi, počela sam se zanimati za mitologiju Istre i Primorja i to je u budućnosti imalo velik utjecaj u mom umjetničkom izražavanju. Nastavila sam sa slikanjem i ilustriranjem mističnih bića iz priča, legendi i mašte u svom neobičnom bajkovitom svijetu i sudjelovala na raznim događanjima i skupnim izložbama. Ilustrirala sam knjigu ”Putovanje u snovima, pjesmice i priče za djecu veliku i malu” autorice Nelke Kralj i slikopriču ”Cimbuli cumbuli” autorice Ljiljane Jelaske. Također, bavim se i mozaikom i jedan rad izveden u javnom prostoru nalazi se u restoranu ”Kampus” u Rijeci, kazala nam je Iva u najavi izložbe.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net