Otvorenje izložbe Nenada Nalisa ‘Zeleni pogled’ sutra u galeriji Cisterna @ Mošćenička Draga

— Nenad Nalis potezom kista uspijeva tu moć pretočiti na slikarsko platno te ju dočarati gledatelju slike. Sposobnost koju smo opisali sveta je granica prelaskom koje se postaje umjetnik, a to je Nenad Nalis bio u potpunosti, stoji u najavi koju potpisuje Luka Nalis.

Mošćenička Draga – Izložba Nenada Nalisa pod nazivom ‘Zeleni pogled’ svečano će biti otvorena sutra, 1. kolovoza, u 20 sati u galeriji Cisterna.

– Iako je bio „vikend slikar”, Nenad Nalis umjetnik je polivalentnih interesa i osobito široke inspiracije. Kao dokaz navedene teze može poslužiti i segment njegova opusa koji će biti predstavljen na ovoj izložbi. Iako je većina njegovih motiva fokusirana na more i šire područje oko porta Mošćeničke Drage, tu su dakako i mediteranske kuće koje krase vedutu Drage, malog primorskog mjesta u kojem je  Nalis proveo život. Na izložbi koja je pred stavljena moći ćemo vidjeti floru područja iznad Mošćeničke Drage koje se nalazi na određenoj  nadmorskoj visini. Priroda iz različitih perspektiva neodvojivi je dio slikarskog  imaginarija Nenada Nalisa, slike su to koje predstavljaju svojevrsnu kontemplaciju u dosluhu s prirodom, opisuju moć koju priroda nosi. Moć je to koja se manifestira neodoljivom tišinom koju živa priroda emitira. Nenad Nalis potezom kista uspijeva tu moć pretočiti na slikarsko platno te ju dočarati gledatelju slike. Sposobnost  koju smo opisali sveta je granica prelaskom koje se postaje umjetnik, a to je Nenad Nalis bio u potpunosti, stoji u najavi koju potpisuje Luka Nalis.

Nenad Nalis rođen je 1919., preminuo 1991. Po zanimanju je bio elektrotehničar i ekonomist. Radio je uz struci do polovice 60-ih godina, a nakon toga sve do mirovine kao turistički radnik. Slikarstvom se bavio u slobodno vrijeme…

Izložba se može pogledati svaki dan, do 13. kolovoza od 20 do 23 sata.

error: Content is protected !!