Otvorenje izložbe ”Opatijska povijest iz privatnih zbirki“ i predstava “Izložak br. 49” @ HMT

park_angiolina_old_2014

Izložba se postavlja u sklopu obilježavanja Dana muzeja 2014. godine, te akcije u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra pod nazivom „Sakupljači – pokažite svoje zbirke!“, a ostaje otvorena do 01. lipnja 2014. Nakon otvorenja izložbe, u 20 sati, Teatar EXIT će izvesti svoju predstavu “Izložak br. 49”.

Opatija – Ovog petka, 16. svibnja, s početkom u 19 sati, u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” biti će otvorena izložba “Opatijska povijest iz privatnih zbirki”.

170_predmeta_izlozba_hmt

U sklopu obilježavanja Dana muzeja 2014. godine, te akcije u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra pod nazivom ”Sakupljači – pokažite svoje zbirke!“ organizirana je izložba ”Opatijska povijest iz privatnih zbirki“ .

Izložba je zamišljena kao prilog velikoj obljetnici opatijskog turizma koja se obilježava kroz cijelu 2014. godinu. Izloženi su predmeti koji prikazuju turizam kakav je nekad bio u Opatiji, kao i opatijske “kartoline“ koje se uvelike razlikuju od današnjih. Također, može se razgledati razno posuđe iz opatijskih hotela i suveniri s početka 20. stoljeća. Zanimljivo je vidjeti i originalne fotografije s važnim trenucima opatijske povijesti, poput susreta Franje Josipa I. i pruskog cara Vilima, svečanog otvorenja gradske palače ili iz novijeg razdoblja, fotografije požara na kupalištu Angiolina. Segment izložbe su i nezaobilazne zlatne godine opatijskog Festivala.

Nakon otvorenja izložbe, u 20 sati, Teatar EXIT će izvesti svoju predstavu “Izložak br. 49”.

N. Cvjetović / PodUčkun.net