Otvorenje Ljeta na Ljetnoj premješteno u sportsku dvoranu zbog najavljenog nevremena @ Opatija

marko tolja_2014

Vrijeme održavanja koncerta ”Dobar glas daleko se čuje” ostaje nepromijenjeno (u 21.30 sati), kao i ”zvjezdana postava” – nastupaji Mia Negovetić, Nina Kraljić, Damir Kedžo i Marko Tolja, uz pratnju vrhunskih glazbenika iz čitave Hrvatske.

Opatija – Nova sezona Festivala Opatija ”Ljeto na Ljetnoj” otvara se ove subote koncertom ”Dobar glas daleko se čuje”, no umjesto na Ljetnoj pozornici pod ”otvorenim nebom”, ovaj će se iščekivani događaj održati u sportskoj dvorani Marino Cvetković zbog najave lošeg vremena.

Kako su istaknuli organizatori, na koncertu će nastupiti četiri hrvatske zvijezde čiji se glasovi uistinu čuju daleko: Mia Negovetić, djevojčica koja je pokorila Hollywood nevjerojatnim talentom i skromnošću, Nina Kraljić, prva pobjednica hrvatskog izdanja showa The Voice i predstavnica naše zemlje na ovogodišnjem Eurosongu u Stockholmu; Damir Kedžo, ”slavuj s Krka” koji je nedavnim nastupom na međunarodnom showu The New Wave Stars u Rusiji zaledio zahtjevnu publiku te Marko Tolja, multitalentirani Riječanin svjetskog glasa i stasa koji je rasprodao Lisinski, s Oliverom Dragojevićem raspametio londonski Albert Hall te svjetskoj publici pokazao kako zvuči Sinatra modernog doba.

– Na žalost nas organizatora, izvođača, a vjerujemo i publike, zbog vrlo promjenjivih vremenskih prilika kojima ni meteorlozi ne mogu proniknuti obrazac pa iz sata u sat dobivamo ne samo drugačije, nego i kontradiktorne prognoze, prisiljeni smo održavanje koncerta premjestiti u zatvoren prostor – sportsku dvoranu Marino Cvetković (na adresi Stubište Lipovica). Vrijeme održavanja koncerta ostaje nepromijenjeno. Naime, da bismo projekt ovako zahtjevne produkcije organizirali, potrebno je barem 48 sati suhog vremena zbog postavljanja opreme, svjetlosnih i tonskih probi te ostalih produkcijskih zahvata. Ono u čemu su meteorolozi suglasni jest da nas u petak i subotu očekuje i dalje promjenjivo vrijeme s kišnim razdobljima, ne ostavljajući nam time drugu opciju osim premještaja ovog spektakla u zatvoren prostor, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

Istaknuo je da na ovom koncertu nastupa tridesetak vrhunskih glazbenika iz cijele Hrvatske koje je zbog njihovih obaveza teško ponovo okupiti, te stoga nisu u mogućnosti koncert odgoditi za neke sretnije meteorološke uvjete.

– Premda je Ljetna pozornica samo jedna, uvjereni smo kako naši gledatelji neće biti zakinuti te da nas i u dvorani uistinu očekuje vrhunski događaj, zaključio je Monar.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!