Otvorenje skupne izložbe pod nazivom ‘Kako to vide ptice’ ovog četvrtka u Guitar caffeu

U duhu te ideje umjetnici su izabrali motive koji su njih najviše inspirirali bilo jednostavnošću ili neobičnim kadrom i pokušali su predočiti kako to vide ptice.

Kastav – Ovog četvrtka, 5. prosinca s početkom u 19 sati, u Guitar Caffeu održat će se otvorenje izložbe likovne udruge slikara amatera Braća Baštijan.

– Slike na ovoj skupnoj izložbi pod nazivom ‘Kako to vide ptice’ nastale su u periodu od rujna do studenog ove godine a naslikali su ih članovi Udruge likovnih umjetnika amatera Braća Baštijan iz Viškova. Radovi su naslikani tehnikom akrilnih boja odnosno ulja na platnu. Svaki je umjetnik slikao na njemu svojstven način koristeći slobodno različite alate, pretežno kist ili slikarsku špatulu što pridonosi osebujnosti ove skupne izložbe. Tako se tu mogu naći i likovno pojednostavljeni prikazi koji su na tragu apstrakcije ali i oni detaljno oslikani motivi u duhu hiperrealizma. Tema koja se provlači kroz sve izložene radove je prikaz ljepota prirode i posebnosti Hrvatske koje tako promatrane odozgo dobivaju novo likovno značenje i kroz slikarski medij stvaraju novu priču. Pomnim izborom kadra i boja nastala slikarska djela podsjećaju na mikrosvijet gledan kroz mikroskop i u sebi sadrže puno zanimljivih šara i oblika. Taj neobičan pogled na zemlju i njene osobitosti iz perspektive ptice razlikuje se od načina na koji svakodnevno promatramo svijet te je stoga inspirativan i intrigantan. U duhu te ideje umjetnici su izabrali motive koji su njih najviše inspirirali bilo jednostavnošću ili neobičnim kadrom i pokušali su predočiti kako to vide ptice, najavili su organizatori.

error: Content is protected !!