Ovaj ponedjeljak ne propustite novo izdanje Zelenog Kastva

Na 25. “Zelenom Kastvu” sudjelovat će 26 uzgajivača i proizvođača s proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća.

Kastav – 25. izdanje “Zelenog Kastva” – sajma ekološke, biodinamičke i organske hrane, održat će se u ponedjeljak, 12. studenog, od 16 do 19 sati u na Fortici, a u slučaju kiše, u natkrivenom garažnom prostoru Školske sportske dvorane “Matija Katalinić” Kastav.

Proslavili smo naš drugi rođendan na zajedničkom druženju, sve više ljudi nam se pridružuje i to nas silno veseli i daje snagu za daljnji rad. Na 25. “Zelenom Kastvu” sudjelovat će 26 uzgajivača i proizvođača s proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća. U ponudi će biti korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine, sokovi i sirupi, kravlje mlijeko , sirutka i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i salse, batat narančasti i ljubičasti, marmelade od batata, nezamislive kombinacije namaza medvjeđeg luka, brašna, palente i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha i slastica. Bit će češnjaka, kapule, slanutka, raznih sorti tikava i kestenja, čokoladnih namaza i čarobnih kombinacija, raznih vrsta eko meda i izuzetan apikompleks, a “zdrava” sredstva za čišćenje upotpunit će vrlo bogatu ponudu sajma. Imamo i jedan novitet OPG-a Brolich – sušena malina u prahu, izuzetan dodatak frapeima i zdravim slasticama. Osim svježih jabuka, dolaze nam mandarine, nektarine, naranče, limuni,nar, kivi i kaki, te sokovi mandarina, sokovi kombinacije mrkve i cikle, nikako nemojte propustiti. Osim svježih agruma iz doline Neretve, dolaze nam voćni namazi agruma raznih okusa i kombinacija, te arancini, poručili su organizatori i napomenuli da popis proizvođača, kao i sve dodatne informacije pronaći možete na stranici “Zeleni Kastav”.

Uz neke dosadašnje teme, s novim temama, kao i svaki puta do sada, prostor sajma i stolove proizvođača krasit će radovi dječjih vrtića “Vladimir Nazor” iz Kastva, “Kockice” i “Poneštrice” iz Rubeša, te osnovnih škola “Milan Brozović” iz Kastva ,”Drago Gervais” iz Brešca i ” Rikard Katalinić Jeretov” iz Opatije, što nas silno veseli. Hvala dječici, tetama i učiteljicama, hvala ravnateljicama i ravnateljima! Veliko hvala djelatnicima LAG-a “Terra liburna” i predsjednici Anđeli Cvjetković, veliko hvala Gradu Kastvu i TZ grada Kastva, veliko hvala “Radio Kastvu”. Najveće hvala dosadašnjim, sadašnjim i budućim volonterima Grupa solidarne razmjene na entuzijazmu, radu i viziji – “Zeleni Kastav” je njihov “proizvod”. I za kraj, bez naših vrijednih poljoprivrednika i proizvođača, sajma ne bi bilo – hvala na silnom radu i viziji jednog boljeg “sutra”, dodali su organizatori.

error: Content is protected !!