Ovaj put za ozbiljno – zadnja Večer u Portiću @ Opatija

portic_cetvrta_opt-1…predstavit će se Jelena Jandrašić, nekadašnji model za ”Djevojku s galebom”…
…delicije za posjetitelje pripremit će finalistica ”Masterchefa” Srđana Jevtić…

Opatija – Opatijski EXPO, odnosno izložba svega onog najboljeg i najkreativnijeg što Opatija ima, poznata i pod nazivom ”Večeri u Portiću” ovog će petka, 9. rujna doživjeti svoje posljednje izdanje.
Trebalo se to dogoditi još prošlog četvrtka, no vremenske neprilike natjerale su organizatore na prisilno otkazivanje manifestacije koja se ovog petka vraća u istom sastavu.
U programu završne večeri predviđeno je predstavljanje gospođe Jelene Jendrašić, koja je kiparu Zvonku Caru 1956. g. bila model za opatijski kip ”Djevojka s galebom”, nakon čega slijedi projekcija kratkog filma o dvanaest kilometara dugom šetalištu lungomare, koje ove godine slavi sto godina od dovršetka – što je i službeni povod ”Večeri u Portiću”.
U glazbenom dijelu nastupit će Duško Jeličić i Bonaca, Dražen Turina Šajeta, Danijel Načinović, Ante Radnić, Le Salpé, Mihalj Ivković na harmonici, te glazbena škola Tarla, koji izvode skladbe posvećene Lungomareu, a u programu je i prezentacija ”Opatijskih suvenira – Lungomare” Marine Prijatelj iz Ateliera Ecostyle. Posebna gošća večeri je druga hrvatska masterchefica Srđana Jevtić koja je uz pomoć Ugostiteljske škole Opatija osmislila prigodne delikatese na temu Lungomara, a koje će posjetitelji moći kušati.
Sve to događat će se u Portiću preko puta Umjetničkog paviljona Juraj Šporer i to od 20 sati, a pod voditeljskom palicom Dražena Turine Šajete i Marijane Zorić.

Liburnija.net: Mihalj Ivković @ Portić

Liburnija.net: Mihalj Ivković @ Portić


Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!