Ovaj vikend večer posvećena vinilu i koncert Adastre @ Old school pub

dr. M i mr. S

dr. M i mr. S

DJ doktori, mr. S i dr. M, ovog petka, 19. veljače, od 23 sata brišu prašinu s ploča i pripremaju druženje uz vinil, dok dan kasnije, 20. veljače, u goste dolazi zagrebački band Adastra.

Opatija – Vikend događanja u Old school pubu otvorit će program pod nazivom ‘Akupunktura’. DJ doktori, mr. S i dr. M, ovog petka, 19. veljače, od 23 sata brišu prašinu s ploča i pripremaju druženje uz vinil. Povratak u bolju prošlost popratit će ono specifično pucketanje, kakvo može samo proizvesti gramofon i dobra plejka. U njihovim DJ torbama već su pripremljeni Zeppelini, The Who, Bob Dylan, Doorsi, David Bowie, Marc Bolan, Velvet underground, Television, Clash, Ramonesi, Blondie, Joy division, Nirvana, Pearl jam, Azra, EKV, Partibrejkersi i Majke.

adastra_ulaznica_2016

Dan kasnije, 20. veljače, u goste dolazi zagrebački band Adastra. Jeronim Szabolcs (Jerko) Marić (vokal, gitara), Igor Meštović (bubnjevi), Ivan Havidić (gitara) i Željko Topalušić (bas gitara) predstavit će svoj dugogodišnji rad. Cijena ulaza iznosi 30 kuna u pretprodaji, a 40 kuna na dan koncerta, a iste se mogu kupit u Old school pubu te Milod pubu na Srdočima, dok uz svaku kupljenu ulaznicu slijedi gratis kava! Grupa Adastra i njen idejni vođa Jerko Marić nastavljaju rad svojedobno poznate grupe Flare u kojoj je Jerko Marić započeo svoju glazbenu karijeru kao gitarist i autor pjesama. U lipnju 2007. godine objavljen je Adastrin album prvijenac u izdanju Croatie Records. Na albumu se nalazi 12 autorskih pjesama, a na pjesmi ‘Pusti’ je gostovao poznati hrvatski reper General Woo iz poznate hip hop grupe Tram 11. Album je dobio odlične kritike, kako od publike tako i od struke. Početkom studenog 2007. u Zagrebu je gostovao britanski rock sastav Muse koji je nastupio u velikoj dvorani Doma sportova te je odabrao upravo Adastru kao predgrupu koja je započela koncert. Adastra je 2008. godine objavila pjesmu ”Surovi grade“ posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu kojeg su vršnjaci pretukli u lipnju 2008. i koji je od posljedica napada par dana kasnije preminuo. Pjesma je postala himna borbe protiv nasilja među mladima. Potaknuti valom nasilja među mladima diljem Hrvatske pokrenuta je akcija ”Svačije je pravo živjeti“ (koja se sad zove ”Nije svejedno“) čiji je inicijator Jeronim Marić. 2012. Adastra je snimila dva nova singla na španjolskom jeziku i to pjesme “Porque te escondes” i “Amor de verano”, također su u pripremi i pjesme na talijanskom i mađarskom jeziku. Posljednji single na hrvatskom jeziku je objavljen u listopadu 2012., pjesma “Samo igra” za koju je i snimljen spot.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!