Ove nedjelje 11. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine

belica_2016_ocjenjivacki_susret_vinara_kastavstine (3)

Pobjednik natjecanja – šampion je vino ”Belica“ OPG Dejana Rubeše, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju ”Belicu“ i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

DEJAN RUBEŠA,- NAJBOLJE OCIJENJENO VINO BELICA I ŠAMPION NATJECANJA

DEJAN RUBEŠA,- NAJBOLJE OCIJENJENO VINO BELICA I ŠAMPION NATJECANJA

Kastav – U nedjelju, 3. travnja, s početkom u 15 sati, na Fortici (u slučaju kiše pod Ložom), održat će se završna priredba manifestacije 11. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva, a pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju će se pobrinuti Udruga Belica i restoran Oštarija Fortica.

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – Belice, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama. Program će voditi Mirna Rubeša, uz uvodni nastup Glazbenog društva Spinčići. Manifestacija je započela 21. ožujka 2015. prikupljanjem uzoraka vina za 11. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine. Prikupljeno je ukupno 80 uzoraka od ukupno 44 člana Udruge Belica. Važno je istaknuti da se 13 uzoraka odnosi na Belicu, što je rezultat višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva kastavštine i šire.

PREDSJEDNIK UDRUGE BELICA RADENKO SRDOČ

PREDSJEDNIK UDRUGE BELICA RADENKO SRDOČ

Ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 23. i 24. ožujka 2016. u prostoru kušaone u podrumu OPG Dejana Rubeše u Kastvu, od strane komisije kojoj je predsjedavao Nenad Kukurin, sommelier, a koju su sačinjavali:Klaudio Jurčić (sommelier), Albert Koraca (enolog/vinar), Nikola Benvenuti (vinar), Patricia Rumac i Toni Babić (enolozi).

Ocijenjeno je ukupno 71 vino, 9 uzoraka je diskvalificirano, a dodijeljeno je ukupno 11 zlatnih medalja, čak 45 srebrnih medalja i 15 brončanih medalja. Pobjednik natjecanja – Šampion je vino ”Belica“ OPG Dejana Rubeše, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju ”Belicu“ i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

Kompletne rezultate i poredak vinara pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!