Ove nedjelje ne propustite 15. Smotru mićeh zvončari pul Marčeji

Okupljanje prvih zvončarskih grupa očekuje se već oko 10:30 sati ispred stare škole u Marčeljima od kuda povorka u 11 sati kreće.

Marčelji – Jubilarna 15. međunarodna smotra mićeh zvončari pul Marčeji održat će se ove nedjelje, 20. siječnja u 11 sati.

– Smotra će se održati kao i svake godine u selu Marčelji, najvećem selu na području Općine Viškovo s jedinim zabilježenim dokumentima koji svjedoče o najdužoj tradiciji zvonjenja u Republici Hrvatskoj. Manifestaciju organizira „Udruga Marčeji“, zadužena za očuvanje i zaštitu tradicijskih običaja i kulturne baštine na području mjesta Marčelji i Općine Viškovo. Okupljanje prvih zvončarskih grupa očekuje se već oko 10:30 sati ispred stare škole u Marčeljima od kuda povorka u 11 sati kreće. Očekujemo preko deset zvončarskih skupina s područja Primorsko-goranske i dvije zvončarske skupine s područja Republike Slovenije. Bilo bi nam iznimno drago da svojim dolaskom uveličate našu Smotru koja još od 2005. godine okuplja isključivo skupine malih zvončara, koji tako ukazuju da nema straha za nastavkom tradicije zvonjenja po čemu je i naš kraj u svijetu prepoznat, najavio je Sandy Marčelja, predsjednik „Udruge Marčeji“.

error: Content is protected !!