Ove nedjelje vlakom do Šapjana u potragu za djedom Božićnjakom

— Ne propustite djedu Božićnjaku uručiti pismo uz čarobnjaka, vilenjaka te niz iznenađenja uz zanimljivu vožnju vlakom! S obzirom na ograničen broj sjedećih mjesta, molimo da u vlaku uz dijete, u pratnji bude maksimalno jedna odrasla osoba, poručili su iz općine Matulji.

Matulji –  Općina Matulji poziva sve mališane da u nedjelju 16. prosinca točno u podne vlakom sa željezničkog kolodvora Matulji u društvu bake Mraz krenu u potragu za djedom Božićnjakom sve do Šapjana.

– Djeca će se na vlak moći ukrcati u Matuljima uz glazbeni program Puhačkog orkestra Glazbenog društva ‘Spinčići’, ali i na stanici Rukavac u 12:21 gdje se ukrcava Vilenjak te na stanici Jurdani u 12:32 sati gdje se ukrcava i Čarobnjak pa zabave neće nedostajati ni na tim postajama. Djed Božićnjak stiže tek u Šapjanama jer bez Bake Mraz jedva je pronašao čarape, šal i vreću bombona kojima će darivati mališane. Vlak na postaji Šapjane Djedicu i djecu čeka od 12:52 do 13:10 sati kako bi se podružili, slikali, počastili bombonima i kolačima Bake Mraz, a zatim se vraća u Matulje u 13:46 gdje će se na kolodvoru nastaviti druženje s Djedicom i gdje će čarobirati Čarobnjak iz Oza. Biti će tu i plesa Malih mažoretkinja Brešca i Opatije, a djeca će pisma koje će im u vlaku pomoći pisati Vilenjak moći ubaciti u veliku kutiju Djeda Božićnjaka i tako osigurati ispunjenje želja. Biti će to zanimljiv dan sa Djedicom, a za neke možda i prva vožnja vlakom koji već od početka prosinca prometuje po novom učestalijem voznom redu iz Rijeke prema Šapjanama. To je ujedno i promocija 16 novih linija HŽ-a koje prometuju otprilike svaka dva sata što je dodatna mogućnosti komotnijeg prijevoza bez gradskih gužvi za Matuljce, a vozni red je prilagođen učenicima, studentima i radno aktivnom stanovništvu, najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

error: Content is protected !!