Ove srijede obilježava se Dan ružičastih majica @ Lovran

lovran_zrak_2014

– Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice, poručili su organizatori.

Lovran – Program obilježavanja Dana ružičastih majica održat će se u srijedu, 25. veljače, od 9 do 11 sati ispred Osnovne škole “Viktor Car Emin”, u organizaciji Društva “Naša djeca“ Opatija, Odjela prevencije Policijske uprave Primorsko-goranske, Općine Lovran i Osnovne škole “Viktor Car Emin“.

– Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice, poručili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!