Ove subote održava se 7. Učka Trail – 370 trkača iz 22 države startat će s draške rive

Natjecatelji će moći izabrati između tri utrke. Najteža i najdulja je utrka Green koja iznosi 42 kilometra, Blue iznosi 31 kilometar, dok je Perun najkraća utrka, čija duljina iznosi 16 kilometara.

Mošćenička Draga – Utrka 7. Učka Trail koja starta ove subote, 7. rujna, u 9 sati s draške rive okupit će 370 trkača iz 22 države s četiri kontinenata. Najviše trkača, njih 150, prijavljeno je za utrku od 16 km, a 115 prijava je pristiglo za utrku na 31 km, dok će 91 natjecatelj svoju izdržljivost istestirati na najduljoj utrci.

– Učka Trail jedinstveni je spoj mora i planine, mediteranske klime, raznolike šumske vegetacije, plavog i zelenog, s predivnim pogledima na Kvarnerski zaljev i otoke te Istru na zapadu. Osim natjecanja, Učka Trail je i svojevrsno putovanje kroz zaštićeni prirodni krajolik Parka prirode Učka, koje pruža mogućnost da vidite i doživite mjesta u kojima su povijest, tradicija, mitologija i drevne legende isprepletene s prirodnim ljepotama, čineći tako ovo natjecanje posebnim i nezaboravnim. Utrka prati uske šumske staze i puteljke, uz pokoji kilometar makadama i asfalta, vodeći vas istočnim (kvarnerskim) padinama planine Učka, a jednim dijelom i njenim širokim grebenom. Utrka je dio serijala Kvarner Trails koji kroz trail running utrke promovira Kvarner i njegova predivna prirodna područja, istaknuo je Elvir Sulić ispred  tvrtke Ad Natura Sport organizatora ove sportske manifestacije.

error: Content is protected !!