Ove subote održava se drugo takmičenje domaćica u pripremi Vazmene pogače @ Liganj

Arhiva

Arhiva

U sklopu manifestacije će Patricia Rumac, bacc. ing. agr. vinarstva govoriti o temi ”Najznačajnije bolesti i štetnici vinove loze”, a Milica Sekulić, bac. ing. agr. govoriti na temu ”Proljetni radovi u masliniku”.

Liganj – Drugo takmičenje domaćica u pripremi pogača pod nazivom ”Najbolje spečena domaća vazmena pogača” održat će se, u organizaciji udruge Ognjišće, ove subote 2. travnja u Društvenom domu na Lignju.

Ovu ”mini-gastro” manifestaciju prvi puta organizirali su prošle godine, a u najavi ovogodišnjeg izdanja kazali su kako je odaziv bio izuzetno velik, jer se na natjecanje odazvalo tridesetak domaćica koje je svoje slatke uratke ponudilo na degustaciju, što je bio i motiv za daljnji rad na ovom projektu.

– Nadamo se da će se ljudi i ove godine odazvati i donijeti svoju spečenu domaću Vazmenu pogaču od 17 do 18 sati na degustaciju i ocjenu žiriju, a Udruga „Ognjišće“ najukusniju i najbolje ocijenjenu spečenu pogaču nagradit će prigodnim poklonom, kazali su iz udruge, dodavši kako će program koji započinje u 17 sati upotpuniti i edukativnim predavanjima.

Tako će Patricia Rumac, bacc. ing. agr. vinarstva govoriti o temi ”Najznačajnije bolesti i štetnici vinove loze”, a Milica Sekulić, bac. ing. agr. govoriti na temu ”Proljetni radovi u masliniku”.

– Osim vrijednih i korisnih savjeta stručnih suradnika, OPG Franković iz Medveje će posjetiteljima ponuditi na kušnju maslinovo ulje za koje je ovaj OPG osvojio prestižne nagrade na brojnim takmičenjima. Kroz mini-gastro manifestaciju u malom muzičkom programu imat ćete prigodu zabaviti se, poručili su organizatori.

Davor Žic / PodUčkun.net