Ove subote održava se ISBO speedminton Opatija open

speed_najava_fotka_2013

Šezdesetak natjecatelja iz Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske nadmetati će se za svjetske speed badminton bodove na užarenom pijesku Ičićanske plaže u 10 kategorija.

Ičići – U organizaciji SBK Pešekani i KŠR Gorovo ove će se subote, 13. srpnja, održati šesto po redu izdanje ISBO Speedminton Opatija Open-a. Jak međunarodni turnir tradicionalno će okupiti najbolje igrače speed badmintona iz regije.

Šezdesetak natjecatelja iz Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske nadmetati će se za svjetske speed badminton bodove na užarenom pijesku Ičićanske plaže u 10 kategorija. Od atraktivnijih imena ovoga sporta na Ičićanskom će turniru nastupiti aktualna svjetska i europska prvakinja i prva igračica svijeta slovenka Jasmina Keber, druga igračica svijeta i svjetska prvakinja u ženskim parovima Agnes Darnyik također će nastupiti u kategoriji žena. Od muških predstavnika valja izdvojiti dvostrukog osvajača ovog turnira i 6. igrača svijeta slovenca Samu Lipuščeka u open kategoriji, Damira Ilića i Tamasa Doszu, 7. i 1. igrača svijeta u kategoriji igrača iznad 40 godina. U mlađim kategorijama nastupe su potvrdili Ivor ilić i Nikola Kučina, 3. i 4. igrač svijeta u kategoriji Junior U18M, Leon Kokotović i Tomislav Kučina, također 3. i 4. igrač svijeta u kategoriji U14M te u U18 ženskoj kategoriji 1. igračica svijeta i svjetska viceprvakinja Tea Grofelnik.

Boje domaćeg kluba SBK Pešekani braniti će Vedran Ružić, Zdravko Škarica, Davor Šipić, Robert Škarica i Marin Ružić u open kategoriji, Mauro Prodan, Hrvoje Kablar i Alen Puhar u +40 kategoriji, te Mateo Šepić u U14M kategoriji.

Organizatori su za sve natjecatelje pripremili bogat roštilj i tekuću okrijepu dok će se proglašenje najboljih i after party održati u Caffe bar-u Calypsu po završetku turnira.

Organizatori se zahvaljuju sljedećim sponzorima: Grad Opatija, Zajednica Športova PGŽ, Radnik Opatija, Bionatura d.o.o. – prirodna izvorska voda Kala, Caffe bar Sunset Ičići, Caffe bar Calypso Ičići, Turistička agencija Marea, Turistička zajednica mjesta Ičići, Liburnija.net.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!