Ove subote održava se jubilarni peti humanitarni plivački maraton ‘Od Prasca do Prasca’ @ Kantrida

Prijave se primaju u „Morskom prascu“ u subotu od 16 do 20 sati, a u 16.20 sati organiziran je prijevoz autobusom od stanice Stadion prema startu kod „Empeduje“.

Rijeka – Jubilarni, peti Humanitarni plivački maraton udruge „Koga briga..“ održat će se ove subote, 24. kolovoza, na plaži Igralište ispred Beach bara „Morski prasac“ na Kantridi, kao dio programa Kultura življenja unutar projekta Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture.

– Humanitarna udruga „Koga briga..“ i ove godine, peti put zaredom, organizira humanitarni plivački maraton Koga briga na dionici od Empeduja beach bara na Biviju do Morskog prasca na Kantridi. Kao i svake godine plivački maraton ima humanitarni karakter. Nakon uspješnih humanitarnih akcija u Fužinama i 2. Brudetijade na Morskom prascu, nastavljamo akciju prikupljajanja novčanih sredstva za nabavu četiri lokomata. Lokomati su rehabilitacijski uređaji koji pomažu u vraćanju funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih i djece, javili su organizatori.

Prijave se primaju u „Morskom prascu“ u subotu od 16 do 20 sati, a u 16.20 sati organiziran je prijevoz autobusom od stanice Stadion prema startu kod „Empeduje“.

– Start plivanja je u 17 sati, dužina dionice 2.5 km a osiguravat će ga spasioci SK Poseidona. Maraton nije natjecateljske prirode i mogu sudjelovati ljudi različitih plivačkih sposobnosti. Kotizacija iznosi 50 kuna (ili više po volji), a svaki sudionik će dobiti majicu „Koga briga..“, vreću sa startnim brojem za stvari koje se vraćaju na cilj, okrijepu, voće, porciju sardelica i zabavu uz koncert iznenađenja, kazali su organizatori, pozvavši svih da im se pridruže u ovom humanitarnom cilju koji je podržao i ambasador akcije Dino Rađa.