Ove subote održava se Trofej Učka i Bike Day @ Matulji

bike_day_matulji_2014

Utrka će se održati ove subote, 24. svibnja, pri čemu će u 15 sati iz Veprinca startati mlađe kategorije, a u isto vrijeme iz Matulja će krenuti stariji natjecatelji, te rekreativci i sve ostale kategorije.

Matulji – Tradicionalna biciklistička utrka Trofej Učke ove godine dobit će i dodatni program nazvan Bike Day na kojem će moći sudjelovati svi zaintersirani, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare organizatori.

– Došli smo do 36. izdanja Trofeja Učka, koje je počelo baš iz Matulja, da bi se kasnije start preselio u Rijeku. Budući da se radi o utrci koja je ujedno dio brdskog prvenstva Hrvatske, nisu na njemu mogli sudjelovati strani državljani. Zato smo s Triatlon klubom Matulji odlučili ponuditi i Bike Day kao program u kojem mogu sudjelovati svi natjecatelji koji to žele, kazao je Sandro Vrancich, sportski direktor BK Rijeka.

Utrka će se održati ove subote, 24. svibnja, pri čemu će u 15 sati iz Veprinca startati mlađe kategorije, a u isto vrijeme iz Matulja će krenuti stariji natjecatelji, te rekreativci i sve ostale kategorije. Tako će mlađi uzrasti voziti kraću stazu dugu sedam, a stariji dužu dugu 14 kilometara.

– U sklopu prve manifestacije Bike Day imat ćemo i program za mlađe uzraste – vožnju spretnosti, odnosno Gimkanu koja će se održati na prostoru šetališta ispred Općine Matulji, s početkom također u 15 sati, kazao je Franko Faustini iz Triatlon kluba Matulji.

Nakon podjele nagrada, u 18 sati, nastavit će se program u centru Matulja, uz grupu Asi i bogatu ugostiteljsku ponudu.

– Ovo je odlična prilika da promoviramo biciklističke i pješačke staze kojih na matuljskom području ima preko 150 kilometara označenih, a uskoro ćemo krenuti u uređivanje novih staza, kazala je direktorica matuljske turističke zajednice Marijana Kalčić Grlaš, najavivši i kako će se za mjesec dana, 24. lipnja, održati i biciklijada po Ceste domaće hrani.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!