Ove subote podržite 15. Liburnijski malonogometni maškarani turnir i humanitarnu akciju ‘Mladi za mlade’

Svi koji su u mogućnosti pomoći mogu to učiniti uplatom na Vitov žiro račun IBAN HR85 2402006 3103768996, Erste banka, kupnjom ulaznice na ulazu u dvoranu dječjeg turnira ili donaciju ostaviti u kutiji koja će biti namijenjena za navedene svrhe na samom turniru.

Marin Golemac i Ivana Lovrić

Matulji – Sve je spremno za jubilarno 15-to izdanje maškaranog malonogometnog turnira i humanitarne akcije „Mladi za mlade“ koja je ove godine posvećena malom Kastavcu Vitu Vlahu – pod nazivom ‘Svi za Vita!’, podsjetili su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Ivana Lovrić, članica KM IDS-a Liburnije i Marin Golemac ispred MNK Kvarner.

– Manifestacija će se održati u subotu 8. veljače s početkom u 8.30 sati dječjim turnirom u Matuljima, a nastavlja se u 12 sati za seniorske maškarane ekipe u kastavskoj dvorani. U dječjoj konkurenciji snage će odmjeriti 12 ekipa iz Slovenije, Istre i Primorja, istaknuo je Marin Golemac, ispred MNK Kvarner te istaknuo da se zahvaljuje svim sponzorima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg turnira.

– Danas je ova manifestacija najdugovječniji sportsko-humanitarni događaj kojom je u posljednjih 14 godina prikupljeno preko 500.000 kn te mnoge donacije u hrani i potrepštinama za djecu i mlade lošeg imovinskog ili zdravstvenog stanja. Od prvog turnira 2006 g. na turniru je nastupilo više od 1500 djece iz Hrvatske i inozemstva te više od 2000 seniorskih natjecatelja iz Istre i Primorja. Temeljni cilj uz očuvanje tradicije i običaja ovih krajeva je potaknuti svjesnost javnosti da oko nas, nažalost, živi mnogo djece i mladih koja nisu imala sreću okusiti ljepote djetinjstva kao i većina ostalih radi bolesti, siromaštva ili narušenih obiteljskih odnosa, a kojima je svaka pomoć dobrodošla. Vito Vlah, još nema 6 godina, a iza sebe ima borbu s leukemijom i odnedavno dijabetes koji će ga pratiti cijeli život. Ovaj veseli i radoznali dječak polaznik je Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“. Zbog leukemije u remisiji redoviti je pacijent prof. Jelene Roganović u Dječjoj bolnici Kantrida gdje odlazi na mjesečne preglede, no, nažalost, prošle je godine na rutinskoj kontroli kod Vita otkriven i dijabetes. Uz veliki trud roditelja i mnoga odricanja koja djeci nisu ni laka, ni jednostavna, i ova je bolest stavljena pod kontrolu, no dječaku iz Trinajstića treba što je više moguće olakšati svakodnevicu. U Hrvatskoj, naime, ne postoje inzulinske pumpe Omnipod koje djeci pružaju slobodu kretanja i ne smetaju pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti jer su jedine bez cjevčice, a Vitu bi to značilo i bezbrižnije djetinjstvo. Cijena kompleta mjesečno doseže 340 eura stoga će roditeljima, u nastojanju da olakšaju život svom malom borcu, svaka pomoć biti dobrodošla, dodala je Ivana Lovrić, članica KM IDS-a Liburnije.

Organizatori su istaknuli da su svjesni da je akcija za Vita samo kap u moru potreba, ali isto tako ne dvoje da i mala gruda može potaknuti lavinu.

– Svi koji su u mogućnosti pomoći mogu to učiniti uplatom na Vitov žiro račun IBAN HR85 2402006 3103768996, Erste banka, kupnjom ulaznice na ulazu u dvoranu dječjeg turnira ili donaciju ostaviti u kutiji koja će biti namijenjena za navedene svrhe na samom turniru. Unaprijed zahvaljujemo svim donatorima i sponzorima, medijima te korisnicima društvenih mreža na dijeljenju objava. Posebne zahvale idu Općini Matulji i Gradu Kastvu na ustupanju sportskih dvorana na korištenje za potrebe ove plemenite akcije, rezimirala je Lovrić.

error: Content is protected !!