Ove subote premijera Ljetne Balinjerade @ Opatija

opatija_balinjerada_2016_kukalka_4

Posebne atrakcije na stazi bit će šikane koje će vozači morati savladati, dimna zavjesa kroz koju će prolaziti, a zasigurno jedna od najvećih novosti su četiri video platna koja će biti postavljena duž trase i na kojima će publika moći vidjeti događanja na cijeloj stazi. Svi oni koji neće moći nazočiti događanju u Opatiji neće biti uskraćeni uživanja jer će se Ljetna Balinjerada moći gledati i uživo putem interneta.a Ljetna Balinjerada isključivo je revijalnog karaktera, s ciljem promocije naših tradicionalnih običaja uz poziv turistima na zimsku…

Opatija – Nakon 33 godine zimske Balinjerade, Opatija će 23. srpnja doživjeti prvo ljetno izdanje jedne od svojih najpoznatijih manifestacija. Ljetna Balinjerada Opatija održat će se u subotu, s početkom u 20:30 sati, na već poznatom dijelu glavne opatijske prometnice, a Duško Jeličić Dule i njegov tim obećavaju vrhunsku zabavu sudionicima i publici.

Ljetna Balinjerada je prije svega atraktivna manifestacija namijenjena turistima i domaćoj publici, a već sama činjenica da će se održati u večernjim satima, na posebno osvijetljenoj trasi, razlikuje je od zimske balinjerade. Ljetna balinjerada isključivo je revijalnog karaktera te se sudionici ne bore za titule najbržih već se svi natječu “za lepo videt” – nagrade koje će posebna komisija dodijeliti najsimpatičnijima, najoriginalnijima, najotkvačenijima, nagradit će se najmlađe, najstarije, a bit će još i kategorija iznenađenja. Bogate nagrade čekaju, a među njima valja spomenuti da je jedna od nagrada krstarenje za dvije osobe po Jadranu koje dodjeljuje Katarina Line…. tu su i vrijedni poklon bonovi za kupnju namještaja koje dodjeljuje Koryna namještaj i brojne druge nagrade.

ljetna_balinjerada_maskota_2016

Sve počinje u 20:30 kada će se sve do 21:30 sudionici moći voziti stazom i isprobavati svoje “kariće”. Na raspolaganju će biti četiri “Taxi balinjere” s vozačima za sve zainteresirane posjetitelje. Prilika za sve koji žele osjetiti čar spuštanja na balinjerama. U 21:30 uslijediti će svečano otvaranje prve Ljetne Balinjerade, a potom će krenuti defile u kojem će sudjelovati Opatijske mažoretkinje, Limena glazba Marinići, oldtimeri iz Liburnia Classic Cluba, karnevalske grupe Lumber klub, Vavek parićani, 60+, Opatijke 90-60-90, Halubajke Viškovo, Zmešani Volosko i brojne druge, a bit će tu i interesantnih gostiju iznenađenja. Za dobru zabavu pobrinut će se voditelji Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta koji itekako dobro znaju kako se vodi Balinjerada, dok će atmosferu dodatno zagrijavati ZAStoj band. Na Balinjeradi će standardno sudjelovati kategorije Monopatini, Unjuli, Dvojki i ‘Merikanska vozila, a stazu će prolaziti revijalno i pojedinačno kako bi se što bolje predstavili publici. Posebne atrakcije na stazi bit će šikane koje će vozači morati savladati, dimna zavjesa kroz koju će prolaziti, a zasigurno jedna od najvećih novosti su četiri video platna koja će biti postavljena duž trase i na kojima će publika moći vidjeti događanja na cijeloj stazi. Svi oni koji neće moći nazočiti događanju u Opatiji neće biti uskraćeni uživanja jer će se Ljetna Balinjerada moći gledati i uživo putem interneta.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, realizator programa je izradio Pravila Ljetne Balinjerade za sve sudionike, a sve s ciljem da ova vrhunska večer protekne u što opuštenijem i veselijem tonu.

– Ljetna Balinjerada organizira se u svrhu promocije običaja ovog kraja te ima isključivo revijalni karakter i nema natjecateljski karakter u pogledu brzinskog natjecanja već posebno oformljena komisija „Za lepo videt“ nagrađuje najsimpatičnije, najoriginalnije, najotkvačenije, najmlađe, najstarije, a spremne su i nagrade iznenađenja. Također, svi sudionici Ljetne Balinjerade potpisuju Izjavu kojom prihvaćaju Pravila Balinjerade te svojim potpisom potvrđuju sudjelovanje na vlastitu odgovornost. Maloljetne osobe mogu nastupiti na Ljetnoj Balinjeradi isključivo ukoliko navedenu Izjavu potpiše njihov roditelj, staratelj ili skrbnik , a svi sudionici Ljetne Balinjerade moraju koristiti zaštitnu opremu, osobito zaštitnu kacigu te se ponašati na način da u svemu poštuju upute dane od strane Realizatora programa za svo vrijeme trajanja manifestacije. Realizator manifestacije zadržava pravo udaljiti iz sudjelovanja osobe koje se ne pridržavaju Pravila Ljetne Balinjerade, vidno su alkoholizirane ili svojim ponašanjem ugrožavaju ostale sudionike i publiku, istaknuli su organizatori uz poziv svim ljubiteljima Balinjerade da se odazovu prvoj Ljetnoj Balinjeradi, da pokažu originalnost i predstave se u najboljem svjetlu kako bi se i brojni turisti upoznali s našim tradicionalnim običajima.

opatija_balinjerada_2016_kukalka

Za potrebe održavanja Ljetne Balinjerade, dio Ulice Maršala Tita biti će zatvorena za sav promet te će se tako od 18 pa do jedan iza ponoći zatvoriti dionica od skretanja za opatijsku luku pa do Slatine (ex hotel Zagreb). Promet će za osobna vozila biti dozvoljen do opatijske luke, dok će se autobusi i veća vozila preusmjeravati na raskrižju kod hotela Ambasador prema Novoj cesti. Za vrijeme privremene regulacije prometa zabranjeno je parkiranje vozila na dijelu Ulice m. Tita zatvorenom za promet i to od 23. srpnja u 17:00 h do 24. srpnja u 01:00 h. Mole se vozači da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije, te da svoja vozila ne parkiraju na zabranjenim mjestima. Sva vozila koja se zateknu na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno, premjestit će se vozilom „pauka”. Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima. Posjetiteljima se preporuča da svoja vozila parkiraju na dostupnim parkiralištima u opatijskoj luci, na tržnici, garaži u sportskoj dvorani, Vrutkima, garaži Slatina, ulici m. Tita (od Slatine do Punta kolove) te ostalim dostupnim parkirnim mjestima.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!