Ove subote ‘Stara Pošta’ slavi 170 godina ugostiteljskog rada @ Permani

tiskovna_konferencija_stara_posta_170_godina

Proslava će se održati u subotu 16. kolovoza, s početkom u 18 sati, na prostoru ispred restorana ”Stara Pošta“ u Permanima.

Permani – Ove subote, 16. kolovoza, s početkom u 18 sati restoran ”Stara Pošta“ slavi 170 godišnjicu postojanja i organizira veliku proslavu koju će popratiti zabavni program uz Maestral band i gosta iznenađenja, najavili su Miloš Dekleva vlasnik obrta i voditelj restorana ”Stara Pošta“, Josip Dedić predsjednik Udruženja obrtnika Liburnije, Igor Štanger predsjednik CEH-a ugostitelja PGŽ-a i obrtnika Liburnije i Dušan Mušćo tajnik Udruženja obrtnika Liburnije.

Obitelj Dekleva ispred osterie Stara pošta

Obitelj Dekleva ispred osterie Stara pošta

– Pripremit ćemo 100 litara buzare od dagnji, roštilj na ugljen i odojak sa ražnja, a svi posjetitelji moći će se zasladiti s bolom (vino i breskve). Slavimo velike brojke i pozivamo sve naše poznanike i sugrađane da s nama proslave tako važan dan. Fešta započinje već u 18:00 sati, a trajat će do ranih jutarnjih sati, poručio je vlasnik restorana Miloš Dekleva koji osim proslave 170 godišnjice restorana, ujedno slavi i svojih 30 godina obrtništva.

Prema riječima predstavnika Udruženja, Miloš Dekleva nije samo ugostitelj odnosno kuhar po struci koji je odrastao u restoranu, već je i vrlo aktivan u samom udruženju.

tiskovna_konferencija_stara_posta_170_godina_1

– Bio je jedan od pokretača projekta Cesta domaće hrani u suradnji s Ugostiteljskom školom i tadašnjim ravnateljem Damjanom Miletićem. Projekt je krenuo ‘Iz padela naših nona’, a danas je postao brend te je vidljivo da se radi o vrijednim sadržajima koji zaslužuju i hrvatsku i inozemnu promociju, istaknuli su na jučerašnjoj tiskovnoj.

Povijest restorana možete pročitati u tekstu kojeg smo objavili prije dvije godine, a napisao ga je Alfred Šaina.

N. C. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!