Ove subote u Opatiji Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote

Manifestacijom „Ožujak – oaza wellnessa“, uz brojne programe, treninge, radionice i tretmane, Opatija obilježava 130 godina od proglašenja prvim klimatskim lječilištem na Jadranu te postaje centar zdravstvenog turizma Hrvatske. Središnji program održat će se u subotu, 2. ožujka kada će Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote predstaviti ponudu wellness i kozmetičkih centara te radionice i predavanja vrhunskih stručnjaka.

Opatija – Prva prilika za temeljito buđenje duha i tijela u sklopu manifestacije „Ožujak – oaza wellnessa“ u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije stiže već u subotu, 2. ožujka i to u 9 sati jutarnjom trening šetnjom koja započinje ispred Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Zatim u 10 sati kreće prvo ovogodišnje nordijsko hodanje kroz povijest Opatije ispred Ville Angioline dok će Conference park 25/7 (Hotel 4 opatijska cvijeta) od 10 do 17 sati ugostiti Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote.

U prizemlju konferencijskog centra na Sajmu wellnessa i zdravlja predstavit će se Thalassotherapija Opatija, Učilište Lovran – Medical Wellness Akademija, Ortosan – Medical Wellness Centar, Amadria Park Hoteli, Hotel Bristol by OHM, Hotel Navis, Hotel Villa Kapetanović,  Liburnia Riviera Hoteli, Studio za masažu Noa, Crveni križ Opatija, Damir Manola Bioterapija, Vesna Naturals, Renata Reiner Yoga i Lječilište Veli Lošinj, a gastronom Damir Perman postavit će kutak zdrave hrane.

Posebna atrakcija ovog sajma bit će virtualna vožnja biciklom od Opatije do Mošćeničke Drage, koju će posjetitelji moći doživjeti zahvaljujući trenažeru na koji je bicikl postavljen. Simuliranjem opterećenja pri usponima i padinama na pravoj stazi, a pri tome istovremenom sinkronizacijom videa sa brzinom kretanja korisnik zapravo dobiva iskustvo kao da vozi na stvarnoj lokaciji.

Osim toga, posjetitelji sajma moći će isprobati besplatne masaže, kupiti tretmane i wellness programe s velikim popustima i istražiti posebne ponude kozmetike.

Na prvom katu centra tijekom dana održat će se brojna predavanja i radionice. Mario Mlinarić vodit će motivacijsku radionicu, Denis Delogu govorit će o zdravlju i prehrani, Mladen Delač predstavit će vježbe joge i autogeni trening, Paolo Šorić iz Thalassotherapije Opatija govorit će o rehabilitaciji i predstaviti rehabilitacijske vježbe, dok će osnivačica Medical Wellness akademije Jelica Popić obraditi temu zdravog spavanja. Teme ostalih predavanja i radionica bit će stres, dijete, detoksikacija, joga, tajne čovjekova zdravlja…

Tijekom poslijepodneva, od 12.30 do 15 sati, susjedna Antica Osteria da Ugo nudit će dvije varijante zdravog ručka po cijeni od 95 kuna, a na trgu ispred hotela Royal održat će se vježbanje uz Thalasso Fit Challenge, Dynamic Fitness i UniQ Dance Fitness.

Više informacija o programu i ponudi može se pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice – visitopatija.com.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net