Ovog petka ne propustite otvorenje izložbe Linde Žiganto-Juraković @ Mošćenička Draga

Čitav njezin slikarski opus prožet joj je motivima Liburnije i Kvarnera te Istre. Njezini motivi uvijek su se vezali uz more; barke, lavande, masline, gromače, i druge prirodne ljepote ovoga kraja.

Mošćenička Draga – Otvorenje izložbe pod nazivom Boje Liburnije / I Colori della Liburnia, autorice Linde Žiganto-Juraković zakazano je za ovaj petak, 25. lipnja u 19 sati u galeriji Cisterna u Kući kulture ‘Betty’.

– Boje Liburnije su plava i zelena. Zelena se spušta s Učke i sljubljuje se s morem, Opatijskom rivijerom, Liburnijom. Mi smo primorci, zastava naše slobode je zeleno -plava. Ova obala priziva duh prošlih vremena, snagu valova Kvarnera i liburnskih lađa, buru koja obalom bijesni, jugo što odnosi, maestral koji miluje. Tu živimo, stvaramo umjetnost, bojimo stvarnost, netko perom, glazbom, kistom.. Ima nas jer energija pod Učkom rađa kreativce. Pod Učkom se rodila i Linda Žiganto-Juraković i ponijela slikarsko umijeće u Istru, Liburniju spremila u srcu. Sada joj se vraća. Vraća se iskonu, tu gdje stala je sada nastavlja. Jedra su joj puna vjetra, energija se obnavlja, Liburnija je dočekala otvorenih ruku… Mošćenice, Draga, Volosko domovi su njenih povrataka. Vratila se raju. Uzeo sam si za pravo otisnuti ovu pjesmu kako bi s Lindom podijelio ljepotu i smisao življenja i stvaranja pod Učkom. Hvala ti za vedute, nukleuse, valove, brda i proplanke, jedra, maske i karnevale, grote i žale, bonace i nevere, rive i lanterne, pučine i otoke, horizonte i prostranstva, Istru i Kvarner, za modro kristalno more i dašak Učke gore, hvala ti. Lijepi su tvoji snovi. Slikaj ih i dalje. Nema kraja slavljenju života i ljubljenju svijeta gdje si odlučila živjeti i zauvijek ostati, napisao je Riccardo Staraj u najavi izložbe.

Izložba ostaje otvorena od 3. srpnja 2021. godine.

error: Content is protected !!