Ovog se vikenda na području Volosko, Preluka i Rijeke nastavlja snimanje strane krimi serije Sport Crime

Ovog se vikenda na području Volosko, Preluka i Rijeke nastavlja snimanje strane krimi serije Sport Crime

FOTO: Petar Kurschner

TV serija Sport Crime ima u vidu brojne kvarnerske lokacije, a druga epizoda serije „Rijeka – Ghostland“ u cijelosti će biti snimljena na Kvarneru. Snimanje epizode započelo je u srpnju, snimalo se u centru Rijeke, na Kantridi, u Opatiji i Plominu, a nastavit će se ovog vikenda, 31. studenog i 1. prosinca snimanjem na Terminalu, Kantridi, Voloskom te Preluku.

Volosko – Brojni vizuali Rijeke i okolice pojavit će se u prvoj sportskoj istraživačkoj seriji Sport Crime švicarske producentske kuće BLULLOW SA. TV serija Sport Crime jedinstveni je spoj kriminalističkog žanra i sportske akcije, a serijalu prethodi televizijski film The Legacy Run, čije su scene snimane u veljači 2016. godine na području Rijeke, Voloska i Opatije.

Projekt su pokrenuli Daniela Scalia i Luca Tramontin, bivši sportaši, a danas uspješne televizijske osobe, koji su ujedno scenaristi i glavni glumci u seriji. Scalia i Tramontin u serijalu tumače šarmantnu i racionalnu sportsku novinarku Dani i humorističnog te akciji sklonog bivšeg ragbijaša Dabsa koji utemeljuju agenciju Seams Agency radi zaštite temeljnih vrijednosti sporta.

Producenti naglašavaju kako će ovaj ”sportski CSI” serijal biti prepun akcije, opasnosti, rock muzike, psihologije i humora, a u svakoj epizodi rješavat će se po jedan zamršeni slučaj kriminala vezan uz sport i sportaše.

Brojne lokacije na Kvarneru prikazuju se kroz čitavu seriju, dok će druga epizoda ”Rijeka – Ghostland” u cijelosti biti snimljena na Kvarneru. Snimanje epizode započelo je u srpnju, snimalo se u centru Rijeke, na Kantridi, u Opatiji i Plominu, a nastavit će se ovog vikenda, 31. studenog i 1. prosinca snimanjem na Terminalu, Kantridi, Voloskom te Preluku. Radnja epizode vrti se oko profesionalnog talijanskog sportaša hrvatskih korijena koji se nalazi na rehabilitaciji nakon nesreće.

Veteran talijanskog ragbija i jedan od pokretača cijelog projekta Luca Tramontin ne krije svoje oduševljenje Rijekom koju redovito posjećuje od djetinjstva, stoga ne čudi da je upravo područje Kvarnera, sa svojim slikovitim krajolikom i vrhunskim sportašima, odabrano kao lokacija snimanja serije čija je radnja uvelike inspirirana događajima s kojima su se autori susreli u tridesetogodišnjem radu u raznim sportskim okruženjima.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net