Ovog utorka Rijeka ustaje protiv nasilja prema ženama

Arhiva

Arhiva

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke da dođu u utorak na Kazališni trg te plesom jasno poruče “Ne!” nasilju prema ženama.

Rijeka – Ovog utorka, 14. veljače, obilježava se V-Day, tijekom kojeg se diljem svijeta provodi kampanja One Billion Rising. Svrha ove akcije, kojoj je moto: “Drum! Dance! Rise!”, je da se kroz pjesmu i ples ukaže na problem nasilja prema ženama. Kampanja je pokrenuta 2012. godine, a svake godine provodi se u više od 200 zemalja te u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima je već dvije godine za redom bila i Rijeka.

1billion_2017c

Ove godine Rijeka će ponovno biti dio najjačeg globalnog pokreta protiv nasilja prema ženama, a događaj pod nazivom “Rijeka ustaje!”, u organizaciji udruge PaRiter i SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, održat će se u utorak, 14. veljače, u 12 sati. Unatoć kiši, koja tradicionalno prati riječku manifestaciju, broj sudionica/ka raste pa će se tako događaj ove godine po prvi put organizirati na Kazališnom trgu, ispred HNK Ivana pl. Zajca. Ovogodišnja akcija One Billion Rising: Rise for Revolution 2017 djeluje kao širenje i ojačavanje započete revolucije, a fokusirana je na borbu protiv eksplotacije žena.

Koncept One Billion Rising akcije sastoji se od jednostavne plesne koreografije na pjesmu ‘Break the Chain’. Ples će, na Kazališnom trgu, predvoditi članovi plesnih skupina Lost In Wonderland i Flame, a uz njih će zaplesati i članovi nevladinih organizacija, volonteri i volonterke… Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke da dođu u utorak na Kazališni trg te plesom jasno poruče “Ne!” nasilju prema ženama.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!