Ovog vikenda ne propustite međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest @ Opatija

Cijena ulaznice je 70 kuna, a posjetitelji će moći degustirati vina i delicije, te sudjelovati u radionicama i predavanjima, kazao je Zdelar te naglasio kako će svi koji dođu na festival u subotu i nedjelju između 12 i 13 sati, za svaku kupljenu ulaznicu dobiti još jednu gratis.

Opatija – Sportska dvorana Marino Cvetković ugostit će u subotu, 2. lipnja i u nedjelju, 3. lipnja 85 izlagača iz 13 zemalja s tri kontinenta na međunarodnom festivalu vina i delicija Kvarner Wine Fest u organizaciji OFC agency iz Opatije. Festival će posjetiteljima i gostima pružiti bogat i atraktivan program koji se sastoji od brojnih zanimljivih radionica, predavanja i vrhunskih degustacija, a svi koji dođu imat će priliku upoznati se s petstotinjak različitih etiketa vina iz raznih država. Svečano otvaranje je u subotu u 13 sati. Festival su na konferenciji za medije održanoj u Hotelu Navis najavili direktor OFC agency Zoran Zdelar, prokurist OFC agency Mladen Kranjčec, direktorica turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Vera Aničić i predstavnik Hrvatskog sommelier kluba Marko Škarica.

U ime organizacijskog odbora festivala prisutne je pozdravio Mladen Kranjčec koji je istaknuo da su, uz već poznate sportske priredbe i koncerte koje organiziraju, ovaj put otišli korak dalje te organizirali ovaj festival vina i delicija.

– Iza nas stoje duge pripreme kako bismo doveli što više izlagača, posjetili smo mnoge festivale vina i smatramo da možemo ponuditi kvalitetan i zanimljiv program u našem gradu. Opatija je zaslužila da ima takav festival, kao i Kvarner, što se da iščitati i iz imena festivala, kazao je Kranjčec te naglasio kako je odaziv odličan, pogotovo što je to tek prvo izdanje festivala.

O programu je govorio direktor OFC agency Zoran Zdelar koji je istaknuo da će se na festivalu predstaviti 85 izlagača iz čak 13 zemalja s tri kontinenta.

Sanja Markušić i Ivana Grabar

– Posjetitelji će moći degustirati vina iz Hrvatske, Francuske, Italije, Australije, Argentine, Škotske, Novog Zelanda, Mađarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije. Posebno nam je drago što ćemo u Opatiji predstaviti i najbolje svjetske šampanjce Dom Perignon i Krug. Cijena ulaznice je 70 kuna, a posjetitelji će moći degustirati vina i delicije, te sudjelovati u radionicama i predavanjima, kazao je Zdelar te naglasio kako će svi koji dođu na festival u subotu i nedjelju između 12 i 13 sati, za svaku kupljenu ulaznicu dobiti još jednu gratis. Također je pozvao predstavnike HoReCa sektora da dođu i povežu se s vinarima i ostalim izlagačima te istaknuo kako opatijskim ugostiteljima na raspolaganju stoji kombi za besplatan prijevoz gostiju iz restorana na festival.

Značaj Kvarner Wine Festivala za Opatiju potvrdila je i direktorica TZ Suzi Petričić koja je kazala da takve manifestacije maju posebnu važnost za razvoj Opatije kao vrhunske turističke destinacije.

– Ovim festivalom Opatija će dobiti ne samo odličnu manifestaciju za jačanje predsezone, već i poticaj za stalno unaprjeđenje kvalitete ponude. Pozicioniranje Opatije kao vinske destinacije, uz njen već naglašen renome u gastronomskom svijetu, logičan je nastavak turističkog razvoja „kolijevke hrvatskog turizma“, stoga pozdravljam održavanje ovog festivala i želim mu dugu i uspješnu budućnost, kazala je Petričić.

O radionicama, degustacijama i predavanjima koja očekuju posjetitelje govorio je Marko Škarica iz Hrvatskog sommelier kluba koji je istaknuo da rado podržavaju ovakva događanja kojima je cilj promocija vina i vinske kulture.

– Posjetitelji će moći sudjelovati na radionicama, prezentacijama i degustacijama Marija Meštrovića, Krešimira Mikinca, Ivane Grabar i Sanje Markušić te Filipa Savića, koji će govoriti o raznim temama poput „Kako postati sommelier, Vino i žene, Kako pravilno posluživati vino, Kako degustirati vino“ i mnogim drugima.

U ime grada domaćina čestitke organizatorima uputila je zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Vera Aničić koja je kazala kako Grad rado podupire ovu manifestaciju i to iz više razloga.

– Ovaj festival odvija se u predsezoni te time produljuje turističku sezonu, donosi nam bogat i raznolik program za građane i turiste, a manifestacija se odvija u vrijeme opatijske Gourmet priče u koju će se odlično uklopiti. Također će biti i odličan nastavak manifestacije Walk, Art & Wine, koja će se održati u Voloskom u četvrtak te će ju dodatno obogatiti, istaknula je Aničić te dodala kako ovakve manifestacije trebaju Opatiji u njenoj promociji kao destinacije gastronomije.

Detaljan program festivala Kvarner Wine Fest dostupan je na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!