Ovog vikenda održava se 6. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra @ Mošćenička Draga

regata_tradicijskih_barki_jedra_moscenicka_draga_2013

Glavni dio smotre i regate održat će se sutra, u subotu 26. srpnja, kada će dan započeti otvorenjem foto-izložbe ”Ribari i ribarenje u Mošćeničkoj Dragi” autora Ervina Skalamere u 11 sati u galeriji eko-muzeja, a start regate očekuje se u 14 i 30 sati.

Mošćenička Draga – Smotra i regata tradicijskih barki na jedra ovog vikenda bit će glavna atrakcija među brojnim draškim događanjima, koja će početi već večeras, u petak 25. srpnja. Od 17 do 19 sati održat će se radionice tradicijskih pomorskih vještina, nakon čega do 21 sat slijedi revijalno jedrenje tradicijskih barki pod nazivom ”Bordižajmo na bave s kraja”. Večer će zaključiti koncert jazz trija kojeg čine bubnjar Ratko Divjak, pijanist Joe Kaplowitz i gitarist Bruno Mičetić, na terasi Kuće kulture ”Betty”.

Glavni dio smotre i regate održat će se sutra, u subotu 26. srpnja, kada će dan započeti otvorenjem foto-izložbe ”Ribari i ribarenje u Mošćeničkoj Dragi” autora Ervina Skalamere u 11 sati u galeriji eko-muzeja, a start regate očekuje se u 14 i 30 sati. Po završetku, od 20 sati održat će se ribarska fešta uz svirku Tria Kadena te dodjelu nagrada pobjednicima. Paralelno s ovim događanjima od 17 do 20 sati trajat će radionice tradicijskih pomorskih vještina, te od 17 do 22 sata sajam eko-etno proizvoda.

Događanja ovog vikenda zaključit će izložba lovranskog slikara Borisa Kačića u Galeriji Mošćenička Draga u 20 i 30 sati, a tom prilikom na terasi Kuće kulture ”Betty” nastupit će Kačićev trio ”Love Runners”.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!